Neulonta

Pitkät villasukat saavat pilkistää saappaanvarresta! Ota ohje talteen ja neulo lämmikettä itsellesi tai lahjaksi

Raidat elävöittävät pitkien villasukkien pintaa.

Pitkät villasukat  neulotaan villa-polyamidilangasta. Näyttävät polvisukat lämmittävät sukkahousujen päällä ja saavat pilkistää saappaanvarresta.

Lue myös: Villasukat x 10 – äänestä kauneimmat ja ota ohjeet talteen!

Pitkät villasukat

Malli: Tekstiiliteollisuus

Koko: Naisen

Langanmenekki: Teetee Pallas -lankaa (80 % villaa, 20 % polyamidia, 50 g = noin 130 m) harmaakirjavaa 200 g.

Sukkapuikot: Nro 3 tai käsialan mukaan.

Tiheys: 25 s ja 36 krs sileää neuletta = 10 cm. Joustinneule: 2 o, 2 o. Sileä neule tasona: neulo kaikki krs:t oikein.

Ohje: Pitkät villasukat

Luo 80 s ja jaa ne 4:lle sukkapuikolle. Kerroksen vaihtumiskohta on I ja IV puikon välissä. Neulo suljettuna neuleena joustinneuletta 4 cm ja aloita sitten sileä neule.

Kun sukan varren pituus on 18 cm, aloita kavennukset eli tee I sekä III puikon lopussa ylivetokavennus (= nosta 1 s neulomatta, neulo 1 s ja vedä nostettu s neulotun yli) ja neulo 1 o, neulo samalla kerroksella II sekä IV puikon alussa 1 o, 2 s oikein yhteen. Toista tällaiset kavennukset joka 6. krs kunnes työssä on jäljellä 56 s.

Kantapää

Neulo kunnes sukan varren pituus on 37 cm. Aloita sitten kantapää. Jätä II ja III puikon s:t odottamaan, neulo IV ja I puikon s:t samalle puikolle ja neulo seuraavasti: käännä työ. 1. krs: (nurja puoli) nosta 1.s nurin neulomatta, neulo muut s:t nurin, käännä työ. 2. krs: *nosta 1. s oikein neulomatta, neulo *1 o*, toista *-* puikon loppuun.

Toista kerroksia 1.-2. kunnes kantalapun korkeus on 28 krs. Jaa kantalapun silmukat kolmelle puikolle (9, 10, 9 s).

Jatka vahvistettua neuletta ja neulo työn oikealla puolella reunimmaisen puikon s:t sekä keskimmäiseltä puikolta 9 s. Tee ylivetokavennus, käännä työ, nosta 1 s nurin neulomatta, neulo 8 s nurin, 2 s nurin yhteen.

Jatka neulomista edelliseen tapaan ja neulo aina keskimmäisen puikon viimeinen s yhteen reunapuikon ensimmäisen s:n kanssa. Kun kaikki reunapuikkojen s:t on kavennettu, jaa loput 10 s kahdelle puikolle.

Poimi kantalapun vasemmasta reunasta 15 s ja neulo nostetut s:t kiertäen oikein, neulo II ja III puikon s:t oikein. Poimi kantalapun oikeasta reunasta 15 s ja neulo s:t kiertäen oikein.

Kiilakavennukset

Neulo näillä kaikilla silmukoilla suljettuna neuleena 1 krs oikein ja aloita sitten kiilakavennukset: neulo I puikon lopussa 2 oikein yhteen ja tee IV puikon alussa ylivetokavennus. Toista tällaiset kavennukset joka 3. krs kunnes työssä on jäljellä 56 s. Jatka kaikilla silmukoilla sileää neuletta suljettuna neuleena.

Kärkikavennukset

Kun jalkaosan pituus on 21 cm, aloita kärkikavennukset. Neulo I sekä III puikon lopussa 2 oikein yhteen ja 1 o ja neulo samalla II sekä IV puikon alussa 1 oikein ja tee ylivetokavennus. Toista kavennuksia joka 2. krs kunnes joka puikolla on jäljellä 8 s.

Neulo sitten kavennukset joka kerros kunnes työssä on jäljellä yhteensä 8 s. Katkaise lanka, pujota se silmukoiden läpi ja päätä hyvin. Tee toinen sukka samoin.

pitkät villasukat eli polvisukat

Lankatiedustelut: Tekstiiliteollisuus, p. (019) 529 2100, www.tekstiiliteollisuus.fi.

Ohjetiedustelut:Irja Mäkinen, p. (03) 688 1283, ma-ke klo 10-14.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pitkät villasukat saavat pilkistää saappaanvarresta! Ota ohje talteen ja neulo lämmikettä itsellesi tai lahjaksi

Pirre

Tuossa on hieno kuva sukista, mutta ohjeessa ei ole mitään mainintaa sukan kuviosta. Ainoastaan sukan teon perusohje?

Pirre

Vai tuleeko tuo kuvio langasta?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.