Neulonta

Neulo kesäkotiin peitto ja tyyny näyttävällä reunuksella

Hauskan eläväinen pintaneule antaa harmaalle peitolle ja tyynylle eloa! Vie koko setti mukanasi mökille tai anna vaikka lahjaksi.

Peitto ja tyyny on neulottu pintaneuleisina oikein ja nurjin silmukoin. Peitossa ja tyynyssä on erilaiset kuviot mutta sama väri. Kaikkiin reunoihin neulotaan sileäneuleiset reunukset.

Peiton koko: 130 x 112 cm Tyynyn koko: 52 x 52 cm

Lanka: SMC Original Journey -lanka (44 % puuvilla, 36 % polyakryyli, 20 % polyamidi, 50 g = 90 m, 17 s ja 25 krs = 10 cm)

Langanmenekki: Peittoon harmaata (92) = 900 g, vaaleansinistä (65) = 50 g. Tyynyyn harmaata (92) = 300 g, vihreää (71) = 50 g.

Tiheys: 15 s ja 24 krs pintaneuletta paksummilla puikoilla sekä 16 s ja 26 krs pintaneuletta ohuemmilla puikoilla = 10 cm

Puikot: Peittoon nro 6,5 ja tyynyyn nro 6 tai käsialan mukaan

Muut tarvikkeet: Reunuksia varten 2 sukkapuikkoa nro 6 ja tyynyä varten 52 x 52 cm sisätyyny sekä 50 cm pitkä vetoketju

Mallineuleet: Pintaneuleet: tee ruutupiirrosten I ja II mukaan reuna-s:iden sisäpuolella. Toista aina piirrosten korkeutta. Reunasilmukat: neulo aina krs:n 1. s oikein ja nosta krs:n viimeinen s nurin neulomatta siten, että lanka jää työn eteen. Reunukset: neulo ohjeen mukaan

Lankatiedustelut: PRYM, puh. (09) 274 871

Harmaan peiton ja tyynyn ruutupiirros

Tee peitto näin

Luo harmaalla langalla paksummille puikoille 198 s ja aloita pintaneule reuna-s:n sisäpuolella I piirroksen oikeasta reunasta, toista 14 s:n mallikertaa 14 kertaa ja tee reuna-s. Neulo jatkossa s:t tässä järjestyksessä ja toista 1.-26. krs:ia. Kun peiton pituus on 108 cm, ja olet viimeksi neulonut piirroksesta sen 26. krs:n, älä päätä s:ita vaan tee reunus.

Reunus: Nosta sukkapuikolle 1 s neulomatta ja neulo seuraavat 3 s v.sinisellä langalla. Siirrä s:t ja lanka puikon oikeaan päähän. *Älä käännä työtä vaan kiristä lankaa ja neulo 3 s oikein ja 2 s takareunoistaan oikein yhteen (jälkimmäinen s on peiton harmaa silmukka)*, toista *-* kunnes harmaat s:t loppuvat. Neulo sitten 2 krs oikein pelkästään reunuksen s:illa. Neulo vastaavanlainen reunus peiton kaikkiin muihinkin reunoihin. Neulo sivuissa aina reuna-s reunuksen s:n kanssa yhteen ja poimi luontikerroksesta jokaisen s:n kohdalta 1 s ja neulo se reunuksen kanssa yhteen. Päätä lopuksi s:t ja ompele ne reunuksen aloitusreunaan kiinni.

Viimeistely: Levitä kappale alustalle mittoihinsa, kostuta sumuttamalla ja anna kuivua.

Tyynyn teet helposti

Tee näin: Luo harmaalla langalla ohuemmille puikoille 83 s ja aloita pintaneule reuna-s:n sisäpuolella II piirroksen oikeasta reunasta, toista 10 s:n mallikertaa 8 kertaa ja tee reuna-s.

Neulo jatkossa s:t tässä järjestyksessä ja toista 1.-10. krs:ia. Kun kappaleen pituus on 104 cm, ja olet viimeksi neulonut piirroksesta sen 10. krs:n, älä päätä s:ita vaan tee reunus.

Reunus: Tee reunus peiton reunusohjeen mukaan, mutta vihreällä langalla. Kun olet neulonut harmaat s:t reunuksen kanssa yhteen, taita kappale kahtia ja neulo reunus vasempaan reunaan 2-kertaiseen neuleeseen. Tee reunus taitekohtaan ja sitten toiseen sivuun vastaavasti. Ompele reunuksen päät yhteen.

Viimeistely: Levitä kappale alustalle mittoihinsa, kostuta sumuttamalla ja anna kuivua. Kiinnitä lopuksi vetoketju avoimeen reunaan. Laita sisätyyny paikoilleen.

Ohje on julkaistu Kotiliesi Käsityö 5/2015 -lehdessä.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä sisustusohjeista:

Virkkaa kukista upea afrikkalainen torkkupeitto

Neulo Kaisla- ja Kallio-tyynynpäälliset

Neulo helppo Neliapila-torkkupeitto

Neulo ihanan valkoiset Palmikko-tyynynpäälliset

Neulo kuvioruuduista Intarsia-torkkupeitto

Kommentoi

Kommentoi juttua: Neulo kesäkotiin peitto ja tyyny näyttävällä reunuksella

Sinun täytyy kommentoidaksesi.