Neulonta

Neulo pitkä, hapsureunainen pitsihuivi

Lämmittävästä alpakkalangasta neulottu huivi on kokonaan ihanan kevyttä pitsineuletta. Huivin päitä koristavat solmitut hapsut.

Koko: 70 x 180 cm Lanka: Lang Yarns Alpaca Superlight -lanka (54 alpakka, 24 polyamidi, 22 villa, 25 g = 199 m, 20 s ja 28 krs = 10 cm) Langan menekki: Lang Yarns Alpaca Superlight -lanka, harmaata (0103) = 150 g

Tiheys: 15 s ja 22 krs pitsineuletta = 10 cm

Puikot: Nro 5 tai käsialan mukaan

Mallineule: Pitsineule: neulo ruutupiirroksen ja ohjeen mukaan. Piirroksessa on vain työn oikean puolen krs:t, neulo nurjalla oikeat s:t oikein ja nurjat nurin. Toista 1.-8. krs:ia. HUOM: Jos piirroksessa on 2 langankiertoa rinnakkain, neulo nurjalla 1. lk nurin ja 2. lk oikein

Lankatiedustelut: Eiran Langat, puh. (010) 235 3974

Pitkän hapsuhuivin ohje
Jätti-iso hapsureunainen pitsihuivi

Tee näin: Luo 110 s ja aloita reuna s:iden sisäpuolella pitsineule. Kun kappaleen korkeus on 180 cm, ja olet viimeksi neulonut piirroksen 8. krs:n, päätä s:t.

Viimeistely:  Levitä kappale alustalle mittoihinsa, kostuta sumuttamalla nurjalta puolelta ja anna kuivua. Leikkaa yhtä hapsua varten 4 n. 40 cm pitkää lankaa. Aseta langat yhteen ja taita keskeltä kahtia. Vedä taitettu pää huivin pään läpi ja vedä avoin pää taitetun läpi, kiristä. Tee yhteensä 19 tällaista hapsua huivin molempiin päihin. Ota sitten puolet kahdesta rinnakkaisesta hapsusta ja tee niihin solmu. Solmi näin kaikki hapsut toisiinsa, ulkoreunoihin jää kuitenkin puolikkaat hapsut irralleen. Tee samanlaiset solmut huivin toiseen päähän.

Ohje on julkaistu Kotiliesi Käsityö 4/2015 -lehdessä.

 

Saatat olla kiinnostunut myös näistä huiviohjeista:

Tuubihuivi ja ranteenlämmittimet

Virkkaa villainen hattu ja huivi

Ihana jättihuivi naiselle

Neulo lämmittävä saali

Ajaton viuhkahuivi neulomalla

Kommentoi

Kommentoi juttua: Neulo pitkä, hapsureunainen pitsihuivi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.