Neulonta

Neulo raidallinen saali

Monikäyttöisessä Raitaraita-saalissa hehkuvat syysvärit. Pieni villasaali kulkee kätevästi mukana eväskorissa tai auton takapenkillä ja lämmittää tarvittaessa.

Malli: Hanna Tamminen
Toteutus: Helena Haapanen
Valmiin saalin koko: noin 66 x 114 cm
Langan menekki: Pirkanmaan Kotityön ohutta Pirkkalankaa mustaa (501) 100 g ja valkoista (101) 50 g sekä kolmea eri harmaata (210, 321 ja 401), kolmea eri ”pastellia” (203, 212 ja 222) ja kolmea eri kirkasta (105, 204 ja 214) 50 g jokaista. Kirkkaita värejä tarvitaan vain neljän kerroksen verran jokaista, voit myös katsoa, jos tehosteväreiksi löydät jämälangoistasi jotain sopivia.
Puikot: 41⁄2 sekä virkkuukoukku 21⁄2
Tiheys: 21 s ja 29 krs sileää neuletta = 10 cm. Saali neulotaan harvahkoksi ja huovutetaan kevyesti, jolloin se tiivistyy ja kutistuu hieman.
Sileä neule: Neulo oikealla oikein ja nurjalla nurin.
Ryhmittele langat harmaisiin, pastilleihin (näihin kuuluu myös sinapinkeltainen) ja kirkkaisiin. Valitse raidan kohdalla joka lankaryhmästä jokin väri, säännöllisesti tai epäsäännöllisesti.

Raidoitus:
*2 krs musta + 2 krs harmaa*,
toista *-* 3 kertaa
2 krs musta
5 krs pastelli
2 krs kirkas
4 krs valkoinen
5 krs harmaa
2 krs musta
3 krs valkoinen
2 krs harmaa
4 krs pastelli
2 krs musta
5 krs harmaa
2 krs musta
4 krs valkoinen
4 krs pastelli.
Tämä 58 kerroksen raidoitus toistuu 6 kertaa.

Luo 150 silmukkaa ja aloita neulominen mustalla. Kun olet toistanut yllä luetellun raidoituksen 6 kertaa peitto on noin 120 cm. Halutessasi voit tehdä pitemmänkin.

Viimeistely: Päättele langanpäät. Pingota saali esimerkiksi vanhalle lakanalle oikea puoli kangasta vasten ja harsi se pitkin pistoin kiinni, näin reunat eivät lähde rullautumaan. Levitä kangas pihapöydälle tai muulle huovuttamiseen sopivalle alustalle. Lorauta vähän mäntysuopaa vesitilkkaan, kasta käsi veteen ja hankaa pyörivin liikkein saali kohta kohdalta läpi. Lopuksi pese saali koneessa villapesuohjelmalla (jos et tunne koneesi villapesuohjelmaa, pese ensin pieni mallitilkku ja tarkista, ettei peite huovu liikaa). Kun peite on kuiva virkkaa molempiin pitkiin sivuihin pylväsrivi mustalla.

Vinkki: Jos vaihdat mustat raidat valkoisiksi ja valkoiset mustiksi, saat vielä toisen, vaaleamman peiton samoista langoista.

Lankatiedustelut: www.taitopirkanmaa.fi, puh. 03 225 1415.
Ohjetiedustelut: Hanna Tamminen puh. 09 1566 398

Lisää neuleohjeita:
Jättihuivi naiselle
Keeppi naiselle
Pyöröhuivi naiselle
Tuubihuivi ja ranteenlämmittimet

Kuvat: Jorma Marstio

Kommentoi

Kommentoi juttua: Neulo raidallinen saali

Sinun täytyy kommentoidaksesi.