Neulonta

Neulo tupsupipo naiselle

Veikeä tupsupipo neulotaan suloisen pehmeästä alpakkalangasta.

Malli: Marita Metsäkylä
Koko: Päänympärys on n. 54 cm.
Langanmenekki: Teetee Alpakka -lankaa 50 g luonnonvalkoista (100) ja 50 g beigeä (202).
Pyöröpuikko ja tiheys: Kuten edellä.
Joustinneule: 2 o, 2 n.
Tähtineule suljettuna neuleena: 1.krs: beigellä *neulo 3 o ja vedä sitten näistä neulotuista s:ista ensimmäinen seuraavien yli ja pois puikolta*, toista *-*. 2.krs: *ota kahden s:n välinen lankalenkki vasemman käden puikolle ja neulo se oikein, neulo 2 o*, toista *-*. 3.krs: l.valkoisella, nosta ensin 2 s neulomatta, lanka työn takana ja toista sitten 1. krs:n *-*, neulo viimeiseen kuvioon krs:n ensimmäiset 2 nostettua s:aa. 4.krs: tee kuten 2. krs. Toista 1.-4. krs:ia, neulo jatkossa aina 1. krs:n alusta vain 2 s o ja vedä näiden s:iden yli 4. krs:n viimeinen s. Näin tähdet pysyvät oikeilla paikoilla.

Tee näin: Luo beigellä langalla pyöröpuikolle 112 s ja neulo suljettuna neuleena joustinneuletta 6 cm. Lisää jousteen viimeisellä krs:lla 2 s tasavälein =114 s ja aloita tähtineule. Kun myssyn korkeus on 27 cm, jaa s:t pyöröpuikolla kahtia, aseta s:t päällekkäin ja neulo apupuikon avulla 1 + 1 s puikoilta yhteen beigellä langalla ja päätä samalla s:t. Tee vielä myssyn kulmiin l.valkoiset tupsut, joiden halkaisija on n. 4 cm.

Lankatiedustelut: www.tekstiiliteollisuus.fi, puh. 019 529 2100.
Ohjetiedustelut: Irja Mäkinen, puh. 03 688 1283, ma, ke ja pe klo 10-12.

Lisää neuleohjeita:
Palmikkokuvioinen myssy naiselle
Kirjoneulepipo naiselle
Kirjoneulepipo miehelle
Myssy lapselle
Myssy vauvalle

Kuva: Jorma Marstio

Kommentoi

Kommentoi juttua: Neulo tupsupipo naiselle

Tietoja puuttuu

Mikähän tässä mahtaa olla puikon koko ja langan paksuus? Lukee vain kuten edellä, mutta nyt ei ole muita ohjeita näkyvissä!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.