Neulonta

Neulo tupsupipo

Neulo nuorelle hauska tupsupipo. Kirjavasta langasta neulottua pipoa koristaa palmikko ja suuri tupsu.

Malli: Novita
Koko: 160 cm
Langanmenekki: Novita 7 Veljestä Tweed (802) kirjava vihreä-punainen 100 g ja tupsua varten Nalle Taika (878) kirjava lime-vihreä vajaa 50 g.
Sukkapuikot: Novita nro 3 1⁄2 tai käsialan mukaan.
Mallineuleet: Joustinneule suljettuna neuleena: neulo *2 s oikein, 2 s nurin*, toista *-*. Sileä neule suljettuna neuleena: neulo kaikki krs:t oikein. Palmikkoneule: neulo ruutupiirroksen ja ohjeen mukaan.
Tiheys: 21 s sileää neuletta = 10 cm.

Luo sukkapuikoille 111 s ja jaa s:t neljälle puikolle: 28, 27, 28 ja 28 s. Aloita joustinneule ja palmikko suljettuna neuleena seuraavasti: aloita joustinneule 2 o s:lla ja neulo 44 s:lla joustinneuletta, neulo 11 s:n palmikkokuvio ruutupiirroksen mukaan ja jatka joustinneuletta 2 o s:lla kerroksen loppuun. Neulo palmikkokuviossa ensin ruutupiirroksen kerrokset 1-2 ja toista sitten kerroksia 3-10. Kun pipon korkeus on 4 cm, neulo edelleen11 s:lla palmikkokuviota ja lopuilla s:illa sileää oikeaa neuletta. Kun pipon korkeus on noin 17 cm, neulo seuraavaa kerrosta, kunnes olet neulonut palmikon ja 2 nurjaa s:aa. Kerroksen vaihtumiskohta on nyt tässä. Jatka palmikkokuviota kuten edellä ja tee kavennukset vain sileän oikean neuleen osuudella. 1. kavennuskrs: neulo *3 o ja 2 s oikein yhteen*, toista *-* vielä 19 kertaa ja neulo palmikko = 91 s. Neulo 1 välikrs. 2. kavennuskrs: neulo *2 o ja 2 s oikein yhteen*, toista *-* vielä 19 kertaa ja neulo palmikko = 71 s. Neulo 1 välikrs. 3. kavennuskrs: neulo *1 o ja 2 s oikein yhteen*, toista *-* vielä 19 kertaa ja neulo palmikko = 51 s. Neulo 1 välikrs. 4. kavennuskrs: neulo 20 kertaa 2 s oikein yhteen ja neulo palmikko = 31 s. Neulo 1 välikrs. Neulo vielä koko kerroksen (myös palmikon kohdalla) ajan 2 s oikein yhteen ja lopuksi 1 o. Katkaise sitten lanka, vedä loppujen s:iden läpi ja päätä hyvin.

Viimeistely: Höyrytä pipo kevyesti. Tee päälaelle vielä iso tupsu Taika-langasta. Ota Taika-langasta molemmat päät esille ja kierrä lankaa n. 15 cm leveän, ohuen kirjan ympärille. Kun sopiva määrä lankaa on kierretty kirjan ympäri, katkaise lanka. Leikkaa neljä n. 1 m pitkää lankaa. Pujota langat nelinkertaisena toiseen päähän lankanippua, kiristä nippu kasaan ja solmi lanka tiukasti kiinni. Katkaise langat nipun toisesta päästä. Ota uusi pätkä nelinkertaista lankaa ja kiedo nipun ympäri n. 3 cm:n päähän umpinaisesta päästä. Solmi hyvin ja ompele muutamalla pistolla nipun läpi (etteivät langat pääse karkuun). Ompele tupsu kiinni pipoon.

Ohjetiedustelut: Novita 040 178 2266 ma ja ke 10-14
Lankatiedustelut: Novita 05 744 3335 ma-pe 9-16

Lisää neuleohjeita:
Helppo pipo
Kirjava pipo
Pipo lapselle
Tupsupipo naiselle

Kuva: Pauliina Salonen

Kommentoi

Kommentoi juttua: Neulo tupsupipo

Sinun täytyy kommentoidaksesi.