Neulonta

Neulo vauvalle suloinen makuupussi - helppo ohje!

Neulo vauvalle suloinen makuupussi. Samanlaiset mutta eriväriset pussit neulotaan kaitaleena, joka taitellaan alareunastaan kaksinkerroin makuupussiksi ja yläreunasta muodostetaan huppu.

Silenäneuleisten makuupussien kaikissa reunoissa on ainaoikeaa. Pussit suljetaan napeilla.

Koko: 45 x 50 cm Lanka: Sirdar Hayfield Baby Chunky -lanka (70 akryyli, 30 nailon, 100 g =155 m, 14 s ja 19 krs = 10 cm, puikot nro 6,5) Langan menekki: Sirdar Hayfield Baby Chunky -lankaa: vaaleansinistä (409), vaaleankeltaista (401) tai vaaleanpunaista (408) 400 g. Puikot: Nro 6,5 ja 5,5 tai käsialan mukaan Tiheys: 14 s ja 19 krs sileää neuletta sekä 13 s ja 20 krs raitaneuletta paksummilla puikoilla = 10 cm Muut tarvikkeet: 10 nappia

Mallineuleet: Ainaoikeinneule: neulo kaikki krs:t oikein. Sileä neule: neulo oikealla oikein ja nurjalla nurin. Raitaneule: 1.-5.krs: neulo sileää neuletta. 6.krs: neulo nurjalta oikein. Toista 1.-6. krs:ia

Lankatiedustelut: Tekstiiliteollisuus, puh. (019) 529 2100

Tee vauvan makuupussi näin:

Luo ohuemmille puikoille 59 s ja neulo ainaoikeaa. Kun olet neulonut 2 krs, tee napinlävet. Eli neulo seuraavalla krs:lla 2 o, päätä 2 s, neulo samaa kerrosta, kunnes toisessa reunassa on jäljellä 4 s, päätä 2 s ja neulo krs loppuun. Luo päätetyt s:t seuraavalla krs:lla uudelleen. Toista tällaiset napinlävet vielä 4 kertaa aina 14 krs:n välein. HUOM! Kun olet neulonut ainaoikeaa 4 krs, vaihda työhön paksummat puikot, jatka molemmissa reunoissa 5 s:lla ainaoikeaa ja aloita niiden sisäpuolella raitaneule. Kun olet tehnyt molemmissa reunoissa 5 napinläpeä, neulo 2 krs ja jatka sitten kaikilla s:illa raitaneuletta. Kun olet neulonut raitaneuletta kaikilla s:illa 30 krs, laita merkkilangat molempiin sivuihin ja jatka mallineuletta 29 krs. Lisää sitten molempiin reunoihin napitusvaroja varten 5 s ja neulo jatkossa niillä s:illa ainaoikeaa, jatka muilla s:illa raitaneuletta. Kun olet neulonut napitusvarojen alareunasta 71 krs, päätä molemmista reunoista 10 s =49 s. Jatka näillä s:illa huppua varten raitaneuletta n. 30 cm siten, että olet viimeksi neulonut 2 krs sileää neuletta. Päätä s:t.

Maukuupussin viimeistely Levitä kappale alustalle mittoihinsa, kostuta sumuttamalla nurjalta puolelta ja anna kuivua. Taita huppukappale kahtia ja ompele sen päänlakisauma. Poimi langan avulla ohuemmille puikoille hupun molemmista etureunoista 42 s ja neulo näillä s:illa ainaoikeaa 9 krs, päätä s:t. Ompele reunuksen päät hupun alareunassa päätettyihin s:ihin. Taita napitusvarat nurjalle puolelle ja kiinnitä niihin napit napinläpien kohdille. Napita napit ja ompele sivusaumat.

Ohje on julkaistu Kotiliesi Käsityö 2/2015 -lehdessä.

Katso myös nämä vauvojen käsitöihin liittyvät ohjeet:

Neulo vauvalle villatakki ja pipo

Neulo suloinen nallehelistin

Neulo vauvalle rauhoittava toukkapussi – suloisuus taattu!

Neulo vauvan makuupussi

Neulo vauvalle unipussi

Kommentoi

Kommentoi juttua: Neulo vauvalle suloinen makuupussi - helppo ohje!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.