Neulonta

Neulottu unilelu pienokaiselle: hellyttävä pupu tai nalle

Unikaveri on neulottu puuvillalangasta, jolloin neulottua pupua ja nallea voi pestä huoletta. Unikaveri on myös hauska lahja ystävän pienokaiselle.

Neulottu unilelu tehdään vaiheittain: Pää, korvat ja kädet neulotaan erikseen ja täytetään vanulla. Pää ommellaan lopuksi ainaoikeinneuleisen peiton keskelle ja eläimille kirjotaan kasvot.

Lue myösNeulo lapselle nalle ja nallelle sininen nuttu

Lanka: Sirdar Snuggly 100% Cotton (100 % puuvilla, 50 g = 116 m).

Puikot: Nro 3–3,5 tai käsialan mukaan.

Muut tarvikkeet: Vanua täyttämiseen ja harmaata lankaa kasvojen kirjailuun.

Tiheys: 22 s ja 42 krs ainaoikeaa = 10 cm.

Mallineuleet: Sileä neule: neulo oikealla oikein ja nurjalla nurin. Ainaoikeinneule: neulo kaikki krs:t oikein.

LankatiedustelutTekstiiliteollisuus Oy, p. (019) 529 2100.

Langan menekki
Sirdar Snuggly 100% Cotton -lankaa
Pupuleluun
roosa (769) 100 g
valkoinen (762) 50 g
Nalleleluun
sinivihreä (767) 100 g
vaaleanharmaa (757) 50 g

Neulottu unilelu: Pupu

Tee peitto näin: Luo roosalla langalla 66 s ja neulo ainaoikeaa 30 cm, päätä s:t.

Tee pää näin

Luo valkoisella langalla 7 s ja aloita sileä neule. 1. krs: *neulo seuraava s etu- ja takareunastaan oikein*, toista *-* vielä 5 kertaa ja neulo 1 o = 13 s. 2. krs: nurin. 3. krs: *neulo seuraava s etu- ja takareunastaan oikein*, toista *-* vielä 11 kertaa ja neulo 1 o = 25 s. 4.–6. krs: neulo sileää neuletta. 7. krs: *neulo seuraava s etu- ja takareunastaan oikein*, toista *-* vielä 23 kertaa ja neulo 1 o =49 s. 8.–24. krs: neulo sileää neuletta.

25. krs: neulo 2 o yhteen 24 kertaa ja neulo 1 o = 25 s. 26.–28. krs: neulo sileää neuletta. 29. krs: neulo 2 o yhteen 12 kertaa ja neulo 1 o =13 s. 30. krs: neulo nurin. 31. krs: neulo 2 o yhteen 6 kertaa ja neulo 1 o = 7 s. Katkaise lanka, vedä s:iden läpi, kiristä ja päätä hyvin. Ompele pään takasauma, täytä vanulla ja ompele aloitusreuna umpeen. Päätä langanpää ja kiinnitä pää peiton keskelle.

Tee pupun korvat näin

Luo valkoisella langalla 6 s ja neulo sileää neuletta 5 cm, jätä s:t odottamaan. Tee toinen samanlainen kappale. Neulo odottamassa olevat s:t samalle puikolle = 12 s. Jatka sileää neuletta tasona ja kavenna seuraavalla oikean puolen krs:lla näin: Neulo 1 o, tee ylivetokavennus, neulo oikein kunnes jäljellä on 3 s, neulo 2 s o yhteen ja 1 o. Toista tällaiset kavennukset joka 2. krs vielä 3 kertaa =4 s. Neulo 1 krs nurin ja päätä s:t. Tee vielä 3 samanlaista kappaletta. Aseta aina 2 korvakappaletta nurjat puolet vastakkain ja ompele sivu- sekä sisäsaumat. Kiinnitä korvat päähän sen molemmin puolin.

Tee kädet näin

Luo roosalla langalla 14 s ja neulo ainaoikeaa 6 cm. Neulo sitten 1 o, 2 o yhteen 6 kertaa ja 1 o = 8 s. Katkaise lanka, vedä s:iden läpi, kiristä ja päätä hyvin. Ompele sauma, täytä vanulla ja ompele aloitusreuna umpeen. Kiinnitä kädet pään molemmille puolille.

Pupun viimeistely

Ompele vielä harmaalla langalla silmät ja kuononpää laakapistoin sekä suu varsipistoin kuvan mukaan.

Neulottu unilelu: Nalle

Neulo peitto ja kädet sinivihreällä langalla ja pää v.harmaalla langalla pupu-ohjeen mukaan.

Tee nallen korvat näin

Luo vaaleanharmaalla langalla 8 s ja neulo ainaoikeaa 5 cm, päätä s:t. Taita kappale pitkittäin kaksinkerroin ja ompele sauma. Täytä korva kevyesti vanulla, taita kahtia siten, että sauma jää sisäpuolelle. Kiinnitä korva päähän kuvan mukaan. Tee ja kiinnitä toinen korva samoin.

Nallen viimeistely

Tee kuten pupulelussa.

Unikaveri pienokaiselle, neulottu unilelu

Ohje on julkaistu Kotiliesi Käsityö 2/19 -lehdessä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Neulottu unilelu pienokaiselle: hellyttävä pupu tai nalle

Sinun täytyy kommentoidaksesi.