Neulonta

Neulottu hiusdonitsi on näyttävä asuste – ota talteen helppo ohje!

Näyttävien hiusdonitsien päivitetty versio on tässä: neulottu hiusdonitsi. Donitsien neulominen on helppoa ja koukuttavaa. Neuledonitsit onnistuvat helposti myös aloittelevalta neulojalta.

Neulottu hiusdonitsi -ohjeesta on neljä erilaista variaatiota: aina oikein, joustinneule sekä kaksi monivärisestä langasta neulottua. Nopeimmin syntyvät donitsit, jotka neulotaan tasona ja virkataan lopuksi hiuslenkin ympärille.

Lue myös: Kaunis solmupanta käsinvärjätystä langasta

neulottu hiusdonitsi

Neulottu hiusdonitsi, tarvikkeet

Monivärisellä langalla neulotuista donitseista saa näyttävät ilman tekniikkakikkailua. Monivärilankadonitsit neulotaan suljettuna neuleena aina oikein. Näin niihin ei tule ollenkaan sivusaumoja. Donitsit neulotaan neljällä puikolla. Lyhyet, pienten lasten sukkien neulomiseen tarkoitetut puikot nopeuttavat neulomista.

Versio 1:

Tässä versiossa donitsin rypytys muodostuu keskiosan kuminauhakujaan pujotetun kuminauhan avulla. Luo puikolle 34 s ja jaa ne kolmelle puikolle. Neulo suljettuna neuleena aina oikein. Neulo, kunnes putkilon pituus on noin 45 cm. Päättele. Ompele käsin tai koneella putkilon keskelle kuminauhan mentävä kuja. Älä ompele kujaa aivan päästä päähän, vaan jätä se n. 0,5 cm päähän päädyistä. Leikkaa kuminauhaa jouston ja palautuvuuden huomioon ottaen sen mittainen pätkä, että se ylettyy lenkkinä hiustesi ympärille kaksinkerroin. Jätä lisäksi solmimisvara/päiden yhteen ompeluvara. Pujota kuminauha kujaan ja yhdistä kuminauhan päädyt joko ommellen tai solmien. Taita neulosputkilon kummatkin päädyn hieman sisäänpäin ja yhdistä päädyt toisiinsa käsin ommellen.

Versio 2:

Pujota hiuslenkki kahden puikon väliin ennen kerroksen yhdistämistä. Aloita neulominen. Neulo suljettuna neuleena oikein. Siirrä hiuslenkkiä eteenpäin puikoilla neulomisen edetessä. Varmista, että lenkki liikkuu koko ajan vapaasti. Kun neulosta on vähintään tuplasti hiuslenkin mitan verran tai joka tapauksessa siten, että neulos jää kivasti ruttuun, päättele neulosputkilo. Aseta putkilon päät vastatusten, taita päiden reunat pikkuisen sisäänpäin ja ompele käsin yhteen.

neulottu hiusdonitsi, moniväridonitsi

Aina oikein -donitsi

neulottu hiusdonitsi, ainaoikein

Tarvikkeet:

neulottu donitsi, ainaoikein-donitsi, vaiheet

Luo puikoille 140 silmukkaa. Neulo aina oikein, kunnes donitsin korkeus on n. 14 cm. Päättele reuna. Asettele neulomasi suikale hiuslenkin ympärille. Kierrä neulottua suikaletta kumilenkin ympärille työn edetessä ja virkkaa pitkä sauma kiinni kiinteillä tai piilosilmukoilla. Käännä putkilo lopuksi ympäri, jotta sauma jää sisäpuolelle. Asettele kumilenkin ympärille virkatun putkilon päädyt toisiaan vasten. Taita kummankin päädyn reunaa hieman sisäänpäin ja ompele päädyt yhteen käsin.

Joustodonitsi

joustindonitsi, neulottu donitsi

Tarvikkeet:

Luo puikolle 130 s. Neulo vuorotellen oikein-nurin. Neulo oikea silmukka silmukan takaosasta, jolloin oikea silmukka nousee vahvemmin esiin. Neulo, kunnes neuloksen korkeus on noin 10 cm. Päättele reuna. Viimeistele donitsi samaan tapaan kuin aina oikein -donitsi.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Neulottu hiusdonitsi on näyttävä asuste – ota talteen helppo ohje!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.