Neulonta

Villasukkaguru Niina Laitinen: "En ole koskaan neulonut sukkia valmiista ohjeista"

Suosittu villasukkien neuloja Niina Laitinen ei koskaan kehittele omia sukkiaan valmiista malleista. Hän luo mallit neuloessaan. Niinan suosittu blogi ja Facebook-ryhmä ovat saaneet rinnalleen Villasukkien vuosi -kirjan.

Niina Laitisen Villasukkien vuosi -kirjaan (Moreeni 2018) on koottu villasukkaohjeita vuodenaikojen mukaan. Niina Laitinen kertoo, että hänen ohjeensa löydettiin ensin Taimitarha-blogista ja Facebook-sivulta.

”Villasukkien suunnittelu on lähtenyt harrastuksesta. En ole koskaan neulonut sukkia valmiista ohjeista”, Niina Laitinen kertoo.

Lue myös: Niina Laitisen hurmaavat pitsivillasukat – ota ohje talteen!

Niina Laitinen: Villasukkien vuosi -kirja.
Niina Laitisen Villasukkien vuosi -kirjassa on sukkaohjeita joka vuodenajalle.

Niina Laitinen keksii ohjeet malleihin neuloessaan

”Kun aloin näyttää neuleita blogissani, seuraajat alkoivat kysellä ohjeita. Joskus vuonna 2012 vastasin pyyntöön tekemällä ohjeet ensin Maatuska-lapasiin ja muutamiin lasten sukkiin. Siitä se alkoi.”

Niina Laitinen on lisännyt ilmaisia ja maksullisia ohjeitaan myös Raverlyyn. Moni seuraaja pyysi Niinalta ohjeita suomen kielellä. Niina hoiti aluksi myyntiä sähköpostitse ja huomasi, kuinka työlästä on lähetellä ohjeita ja pitää kirjaa tulleista maksuista – vaikka Niina onkin varsinaiselta ammatiltaan kirjanpitäjä. Nettikauppa on toominut nyt muutaman vuoden, ja ohjeiden myyminen on sen kautta helpompaa.

”Kirjoitan ohjeen sitä mukaa kun neulon. Teen mieluiten pintaneulekuvioisia sukkia ja keksin ratkaisut sitä mukaa, kun etenen. Kirjoneuleissa piirrän kuvion etukäteen. Ohjeeni ovat varsinaisia rautalankamalleja, sillä kirjoitan kaiken auki. Se on myös yksi suosion salaisuus, aloittelijatkin osaavat, ja sukat valmistuvat.”

Taimitarha-nimisessä Facebook-ryhmässä Niina julkaisee edelleen ohjeitaan ilmaiseksi kaikille. Yhteisneuleprojektit eli KALI:t ovat erityisen suosittuja.

”Joulukalenterin aikana jotkut kertoivat laittavansa herätyskellon soimaan joka aamu kuudelta ja aloittavansa päivän neulomalla sukkaa päivän ohjeen verran.”

Niina Laitinen
Niina Laitinen

Kirjan sukat eivät ole netissä

Monet haluavat neuloa kaikki Niinan mallit. Kun hän laittaa ohjeen nettiin, jos muutaman tunnin kuluttua joillakin on se työn alla, ja Niina saa kuvia ja palautetta ohjeesta.

”Tykkään koota teemojen alle asioita, kuten vuosikalentereita ja kesäsukkakokoelmia. Kirjassani on sukkia joka vuodenajalle.”

Kaikki kirjan sukat ovat uusia malleja, jotka eivät tule nettiin. Ne ovat itse neulomiani, mutta minulal oli paljon koeneulojia, ja ohjeet hiottiin huolellisesti.”

Kirjan ensimmäisessä painoksessa ei ollut kuin yksi virhe, ja sekin on jo korjattu uusiin painoksiin.

Lue myös: Niina Laitisen hurmaavat pitsisukat – katso ohje ja neulo itsellesi kevään trendikkäimmät villasukat!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Villasukkaguru Niina Laitinen: "En ole koskaan neulonut sukkia valmiista ohjeista"

#Metoo

Itse neulon aina fiiliksen mukaan. Villapaidatkin muodostuvat sitä mukaa kun kerroksia syntyy. Kun perusasiat osaa niin muu tulee soveltaen.

Tatjaana

Ovat reippaan ja lämpöisen näköiset!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.