Neulonta

Villasukkahaaste! Neulotaan yhdessä sukkia Asunnottomien yön tapahtumiin ympäri Suomea

Laitetaan yhdessä puikot heilumaan ja neulotaan villasukkia heille, jotka niitä todella tarvitsevat. Kohde on nyt valittu Kotiliesi Klubin jäsenten ehdotuksista: asunnottomat.

Toimitukseen tuli ­runsaasti ehdotuksia siitä, mihin hyväntekeväisyyskohteeseen alamme neuloa villasukkia. Valintakriteerinä oli paras perustelu. Nyt kohde on valittu: asunnottomat.

Asunnottomien yötä vietetään 17.10.2023 eri puolilla Suomea. Toivottavasti saamme kasaan niin paljon sukkia, että niitä riittää ympäri maata!

Toimi näin, kun osallistut sukkahaasteeseen

Lähetä sukkia postitse osoitteeseen Mirka Heinonen, Firdonkatu 2 T 151, 00015 Otavamedia.

Jos lähetät sukkia postipakettina ja lähetystietoihin täytyy lisätä puhelinnumero, käytä tätä numeroa: 050 360 0558. Toimituspaikaksi valitse Tripla K-Supermarket, Helsinki.

Me toimitamme sukat Asunnottomien yön tapahtumiin eri puolille maata.

Lähetä sukat 13.10.2023 mennessä, jotta ehdimme toimittaa sukat ajoissa kohteisiin.

Huomioi nämä 3 asiaa, kun neulot sukkia kodittomille

Huomioi nämä 3 asiaa asiaa, kun neulot sukkia kodittomille

  1. Suuri osa asunnottomista on miehiä, joten tarvetta on isoille sukille, jopa kokoon 46 asti. Myös naisten sukille on kysyntää.
  2. Kovin paksu lanka ei ole paras mahdollinen, sillä moni asunnoton käyttää sukkia ympäri vuoden.
  3. Kohokuvioiset koristeelliset sukat voivat olla hankalia ihmisille, jotka kävelevät paljon. Sukka saattaa alkaa hangata.

Näin Kotiliesi Klubin jäsenet perustelivat, miksi juuri tämä hyväntekeväisyyskohde

Muun muassa näin ehdotuksissa perusteltiin sukkien tekemistä asunnottomille:

”Helsingin ratikka nro 8:ssa kuultua: Laitapuolen kulkija sanoi kaverilleen, että muista laittaa ajoissa villasukat jalkaan, muuten ne varastetaan. Kenenkään ei pidä palelluttaa varpaitaan, on elämänhallinta sitten niin tai näin.”
”Asunnottomille tarvitaan paljon lämpimiä sukkia. Ihmisiä ne asunnottomatkin ovat. Usein vielä niitä eniten maailman murjomia.”
”Ollessani töissä Helsingissä näin päärautatieaseman lähettyvillä ihmisiä, joiden oletan olevan kodittomia, Kodittomia on, valitettavasti. Voisi kuvitella, että heille se, että sukat olisivat villalangoista eli lämpimät, olisi tärkeämpää kun että millainen kuvio sukanvarressa on.”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Villasukkahaaste! Neulotaan yhdessä sukkia Asunnottomien yön tapahtumiin ympäri Suomea

Lukija628617

Villasukkien kohde on Ok, mutta koska toimitusaika on melko lyhyt ja toivotaan isoja kokoja ohuesta langasta, voi moni neuloja ”luovuttaa”. Siksi ehdotankin haastetta jatkettavan: kaiken kokoisia sukkia Hope ry:n kautta perheille jouluksi. Näin uskoisin mukaan lähtijöitä olevan enemmän.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.