Olkakassi

OlkakassiPaksusta puuvillalangasta virkattu kesäkassi on kaunis asuste. Yksinkertaiseen kassiin voit listätä kiinnityksen napilla tai narulla, joka kulkee silmukan raosta.

Malli: Tekstiiliteollisuus Oy, Niina Kaakkurivaara
Koko: noin 30 x 10 x 35 cm
Langanmenekki: Tekstiiliteollisuus Oy:n Moppari -lankaa (100% puuvilla, tex 100 x 30 x 3) luonnonvalkoista (xx) xx g.
Koukku: Addi Nro 8 tai käsialan mukaan.
Tiheys: 8 s kiinteitä silmukoita = 10 cm.
Muut tarvikkeet: suuri solki.

Toteutus: Virkkaa pohjakappaletta varten 24 ketjusilmukkaa (kjs) ja lisäksi 1 kjs kääntymiseen. Virkkaa kiinteitä silmukoita (ks) edestakaisin ( reunassa 1 kjs kääntymiseen), kunnes kappaleen korkeus on 10 cm. Jatka sitten kassin sivujen virkkaamista suoraan pohjakappaleeseen kiinteillä silmukoilla: virkkaa päätyyn 8 s, pitkälle sivulle 24 s, päätyyn 8 s ja toiselle pitkälle sivulle 24 s. Sulje kerros piilosilmukalla (ps) ja siirry 1 kjs:llä seuraavalle kerrokselle. Virkkaa, kunnes työn korkeus on 10 cm.

Kavenna seuraavalla krs:lla pitkien sivujen alussa ja lopussa 1 s virkkaamalla 2 ks yhteen: Virkkaa ensin päädyn 8 s, työnnä sitten koukku seuraavasta s:sta, ota lanka koukulle ja vedä läpi, työnnä koukku seuraavasta s:sta, ota lanka koukulle ja vedä läpi, ota lanka koukulle ja vedä kaikkien koukulla olevien 3:n s:n läpi.

Virkkaa pitkän sivun s:t kunnes lopussa on 2 s jäljellä ja virkkaa ne yhteen. Virkkaa toisen päädyn 8 s ja toista kavennukset toisella pitkällä sivulla. Jatka virkkaamista kiinteillä silmukoilla, mutta toista kavennukset kun työn korkeus on 20 cm. (Pitkälle sivulle jää 20 s). Kun työn korkeus on 31 cm, virkkaa 1 krs pylväitä. Virkkaa vielä lopuksi 1 rapukerros (= virkkaa kiinteitä silmukoita vastapäivää).

Olkahihna: virkkaa 6 kjs, 1 kjs kääntymiseen ja virkkaa kiinteitä silmukoita (6 ks) edestakaisin (reunassa 1 kjs kääntymiseen), kunnes hihnan pituus on 90 cm. Virkkaa toinen 6 s:n levyinen mutta 15 cm:n pituinen kappale solkea varten. Virkkaa viimeisellä krs:lla solki hihnan päähän: työnnä soljen kieli hihnan läpi keskeltä 2 krs:n päästä yläreunasta. Taita 2 krs:sta nurjalle ja päällivirkkaa kiinni ketjusilmukoin. Virkkaa vielä 5-6 kjs:n nauha hihnan oikealle puolelle ja kiinnitä hihnan toiseen reunaan. Päällystä lenkki kiinteillä silmukoilla Kiinnitä hihnat kassin päätyihin pylväskerroksen alareunaan.

Lanka- ja ohjetiedustelut: Tekstiiliteollisuus Oy, p. (019) 529 2100, www.tekstiiliteollisuus.fi

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Olkakassi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X