Ihmiset

Anna: Anu Hälvä on haaveillut vuosia lapsenlapsista, mutta hänen poikaansa Kristian Sallista ajatus lähinnä naurattaa

Näyttelijä, ohjaaja Anu Hälvän kuopus Kristian Sallinen johtaa jo maailmalla isoja sinfoniaorkesteja. Annan jutussa he kertovat, miten Kristianin muutto pois kotoa paransi heidän välejään.

Anu Hälvä, 59, pelkää, että hän lapsensa Kristian Sallinen, 23, ja Ada Sallinen, 26, muistavat lapsuudestaan poissaolevan äidin.

”Sekä minä että lasten isä kiersimme töiden takia eri puolilla Suomea, ja välillä hoitovuoro vaihtui ovella läpsystä. Ilman vanhempieni apua emme olisi selvinneet”, Anu kertoo Annan jutussa.

Kapellimestariksi opiskeleva Kristian kertoo, että häntä on tuettu musiikkiopinnoissa aina.

”Vaikka vanhemmat reissasivat työssään paljon, joku perheestä odotti minua aina autossa koulupäivän päätyttyä. Mukana oli punaruutuisella liinalla peitetty kori, johon oli kasattu eväät. Koulusta ajoimme musiikkiopistolle, josta pääsin kotiin iltakahdeksan jälkeen. Seuraavana päivänä sama uudestaan”, Kristian kertoo Annassa.

Lue myös: Kirjailija Riikka-Maria Rosenberg ihastui ”maajussiin Hämeestä” – sitten selvisi, että miehen suku omistaakin kokonaisen kartanon

Anu Hälvän ja hänen poikansa välit paranivat, kun Kristian muutti pois kotoa

Anu kertoo Annan jutussa, että kun Kristian neljä vuotta sitten muutti omaan kotiinsa, pesä jäi tyhjäksi. Alkuun hän oli sokissa mutta sitten alkoi ymmärtää, että vapaudessa on etunsa.

”Välillä Kristian tulee luokseni ’chillaamaan’. Hän saa levätä ja minä toteuttaa hyysäysviettiäni. Mutta se aika on ohi, että voisimme asua saman katon alla. Kävisimme viikon kohdalla toistemme kurkkuun”, Anu sanoo Annassa.

”Äitinä minulla on taipumusta työntää nenäni joka asiaan, mutta olen pyrkinyt hillitsemään sitä. Lapseni ovat nyt aikuisia ja tekevät omat päätöksensä. Voimme kulkea rinnakkain, vaikka elämme erillisiä elämiä”, Anu kertoo jutussa.

Anu ja Kristian ovat yhteydessä lähes päivittäin. He eivät puhu pitkiä puheluja mutta tsekkaavat viesteillä, että toisella on kaikki ok.

”Erityisen ylpeä olen siitä, miten äiti on ominut meemikulttuurin. Sieltä tulee välillä oikeita timantteja! Meitä naurattavat samanlaiset asiat”, Kristian sanoo jutussa.

”Välimme muuttuivat entistä paremmiksi, kun muutin kotoa. Tarvitsemme molemmat omaa tilaa, mutta käyn mielelläni äidin luona kylässä. Siellä saa pikakahvin sijaan ihan oikeaa kahvia ja pääsee saunaan”, Kristian kertoo Annassa.

Kristian myöntää ikäkriiseilevänsä äitinsä tavoin silloin tällöin.

”Hätkähdän, kun tajuan, miten moni ystävistäni on jo valmistunut ammattiin ja osalla on lapsiakin. Äiti on haaveillut jo vuosia lastenlapsista, minua ajatus lähinnä naurattaa. Sori vaan äiti, mutta haluan ensin etsiä oman polkuni”, Kristian sanoo Annassa.

Lue juttu kokonaisuudessaan Anna.fi: Anu Hälvä haaveilee lapsenlapsista, mutta kuopus Kristian Sallinen, 23, lataa suorat sanat: ”Sori vaan, äiti”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Anna: Anu Hälvä on haaveillut vuosia lapsenlapsista, mutta hänen poikaansa Kristian Sallista ajatus lähinnä naurattaa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.