Ompelu

Housun vetoketjun ompelu: katso vinkit, joilla onnistut!

Oletko vältellyt tähän asti kaikkia ompelutöitä, joissa on vetoketju. Enää ei tarvitse. Kokeile vetoketjun ompelua nurjalta puolelta Kotilieden ohjeella ja onnistut helposti!

Vetoketjun ompelu tuottaa monelle päänvaivaa. Kotilieden ompelukoulu antaa neuvot miten ompelet vetoketjun helposti.

Perinteisesti naisten housussa on vasemmalle aukeava vetoketjuhalkio ja miesten housuissa oikealle aukeava halkio. Vetoketjuhalkioon ommellaan suojakaitale, jotta vetoketju ei joutuisi kosketukseen ihon kanssa.

Lue myös: Näin kiinnität vetoketjun neuleeseen 

Vetoketjun ompelu

1. Merkkaa KE-linja etukappaleiden yläreunoihin hakeilla. Leikkaa vasemmasta reunasta halkion alavara pois, mutta jätä reunaan 2 cm:n saumanvara KE:n viereen. Huolittele halkion ja haaran saumanvarat. Ompele etukappaleen haarasaumaa noin 5 cm halkion alapuolelta.

Vetoketjuhalkion ompelu, ohje 1

2. Taita oikean puolen alavara nurjalle ja aseta vetoketju nurin päin sen päälle. Kohdista vetoketjun reuna taitereunaan. Taita halkion puoleinen vetoketjunauha pois ompeleen alta ja ompele vetoketju pohjukasta alkaen vyötärölle.

Vetoketjuhalkion ompelu, ohje 2

3. Avaa vetoketjua. Kohdista sen avattu reuna vasemman puolen KE-hakkiin. Tarkista, että halkion reunat ovat yhtä pitkät. Ompele vetoketju reunaan, pidä etäisyys reunasta samana koko matkan.

Vetoketjuhalkion ompelu, ohje 3

4. Taita suojakaitale kaksin kerroin oikeat vastakkain, ompele toinen pää. Käännä kaitale oikein päin. Huolittele avoin reuna.

Vetoketjuhalkion ompelu, ohje 4

5. Aseta suojakaitale halkion vasemman reunan päälle ja ompele kiinni saumanvaroihin ja vetoketjun nauhoihin. Ompele suojakaitaleen kulma kiinni oikean puolen alavaraan.

Vetoketjuhalkion ompelu, ohje 5

6. Valmiissa vetoketjuhalkiossa vetoketju ja lukko jäävät kokonaan piiloon halkion reunan alle.

Vetoketjuhalkion ompelu, ohje 6
Ompele housujen vetoketju nurjalta puolelta

Raitapusero: Lindex

Meikki ja hiukset: Riina Laine

Malli: Saara/Fondi

Yhteistyössä: Eurokangas, Helsinki keskusta 044 759 2361, eurokangas.fi

Tiedustelut: aarikka.fi, cubus.com/filindex.com/fi, ninis.fi, unisa.com.

Ohje on julkaistu Kotiliesi Käsityö 4/18 -lehdessä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Housun vetoketjun ompelu: katso vinkit, joilla onnistut!

Heikki K

Ehkä merkittävin seikka on sopiva ompelukone ja sen jalka. Toinen on vetoketjun pysyminen paikallaan. Joissain tapauksissa tilkkanen kangasliimaa estää liikkumisen ja sitten nuppineuloja lisäksi. Nimimerkki: 14-vuotiaasta ompelukonetta käyttänyt.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.