Ompelu

Ompele japanilainen essu - helppo ohje!

Japanilaisen essun voit ommella tunnissa. Säädettävien olkainten ansiosta yksi koko sopii kaikille.

Monissa perinteisissä japanilaisissa essuissa olkaimet menevät selän takana ristiin. Malli on mukava, ei­ vätkä nauhat kiristä eivätkä hankaa niskaa. Essu on ommeltu tukevasta pellavasta ja on kaunis vaikka hie­man ryppyisenäkin. Olkainten sää­ tämistä varten eteen on kiinnitetty farkkunapit ja soljet.

• Tukevaa pellavakangasta 85 cm • Tukikangasta, 5 x 28 cm • 2 kpl farkkunappeja • 2 kpl haalarinsolkia

TEE NÄIN:

Leikkaa kaavakuvan mukainen essu kankaasta. Jätä yläreunaan 1cm sau­mavarat, sivuille 2,5cm saumavarat ja alareunaan 5cm saumavara. Leik­kaa olkaimet: 2 kpl n. 10 cm leveää ja 80 cm pitkää kangassuikaletta. Silitä olkaimet kolminkertaisiksi siten, että valmis olkain on noin 3 cm (tarkista sopivuus solkeen). Tikkaa reunat. Leikkaa essun yläreunaa varten kaavan mukainen alavara, eli noin 5 cm:n kaistale essun yläreunaan ja sivukaariin. Leikkaa alavara myös tukikankaasta essun yläreunaan, mikäli kankaasi on ohuehkoa. Fark­kunapit vaativat tukevan kiinnitys­ kohdan. Silitä tukikangas alavaraan ja huolittele sen reunat. Ompele ala­vara essuun ja kiinnitä samalla olkai­met taakse alavaran ja essukankaan väliin aivan essun reunoihin (huomioi saumavarat päärmeisiin). Käännä alavara nurjalle, silitä ja tikkaa päältä. Käännä essun sivut ja ala­ reuna. Leikkaa taskut, 2 kpl 20 cm x 22 cm. Jätä yläreunaan noin 3 cm:n saumavarat, muualle noin 1 cm:n saumavarat. Käännä taskujen ylä­ reunat. Silitä saumanvarat nurjalle ja tikkaa taskut essuun. Kiinnitä napit ja soljet.

japanilainen essu

tee itse essu

tee itse essu

Muita essuja:

Ompele lihakauppiaan essu Ompele puutarhurin kätevä essu Ompele isoäidin essu Ompele adventtikalenteri-essu

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ompele japanilainen essu - helppo ohje!

Käsityönope

Vaihdattehan japanilaisen essun tekoa koskevan jutun otsikkoon verbin ”ompele”, koska kyseessä ei ole puikoilla tehtävä ”neule”.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.