Ompelu

Ompele koiralle heijastinliivi – ota talteen muokattava kaava joka kokoon

Illat hämärtyvät. Ompele rakkaalle lemmikille sydämen muotoinen heijastinliivi ja varmista, että se tulee nähdyksi.

Koiran heijastinliivi ommellaan kokonaan heijastinkankaasta. Jos haluat liivistä lämpimän, ompele vuoriksi pehmeää fleeceä. Tarrakiinnityksen ansiosta liivi on helppo pukea ja riisua. Vatsan alta kulkeva hihna on pehmeää kuminauhaa ja mahdollistaa näin koiran luonnollisen liikkumisen.

Tarvikkeet

koiran heijastinliivin ompeluohje
koiran heijastinliivin ompeluohje
koiran heijastinliivin ompeluohje

Kaavan piirtäminen koiran heijastinliiviin

Piirrä pyöreämuotoisen sydämen mallinen kaava oheisen pienoiskaavan mukaisesti. Voit asetella kaavapaperin tai palan kierrätyskangasta koiran selkään ja hahmotella siihen puolikkaan sydämen siten, että kaavan keskilinja kulkee koirasi selkärankaa pitkin. Sydämen kaarien kärjet voivat ulottua lähes rinnan keskikohtaan, mutta jätä noin 2 cm:n väli kaarien väliin. Muotoile sydämen kulmat pyöreämmiksi ja leveämmiksi siten, että liivi mukailee koiran niskan muotoa ja kokoa.

Leikkaaminen

 
Leikkaa heijastinkankaasta, vuorista sekä silitettävästä tukikankaasta kaavan muotoiset palat, lisää leikatessa 1 cm:n saumanvarat.

Leikkaa kaikista kankaista myös hihnakappaleet: rintahihna, leveys 8 cm x pituusmitta kaavan sydämen kaarien väli + 10 cm sekä vatsahihnan pää 5 cm x 12 cm. Kaikki mitat sisältävät saumanvarat.

Leikkaa lisäksi kuminauhasta vatsahihna, jonka pituus on koiran vatsan leveys mitattuna sydämen alareunasta toiseen + 2 cm:n saumanvarat.

Tarkista heijastinliivin mitat asettamalla kaava koirasi päälle. Silitä tukikankaat kiinni vuorikankaan nurjille puolille, myös hihnakappaleisiin.

Ompele koiran heijastinliivi näin

  1. Ompele rintahihnan vuorikappaleen oikealle puolelle 9 cm:n mittainen tarranauha ja vatsahihnan päähän 7 cm:n tarranauha. Ompele tarranauhat kiinni molemmista reunoistaan ja päistä 2 cm:n etäisyydelle hihnan päädystä.
  2. Aseta hihnojen vuori- ja päällikappaleet oikeat puolet vastakkain. Ompele ne reunoista yhteen, mutta jätä toiset päät auki. Käännä hihnat oikeinpäin. Taita vatsahihnan pään saumanvarat hihnan nurjalle ja pujota sen sisään kuminauhan toinen pää. Tikkaa molemmat kankaisen hihnakappaleet ympäri reunasta, samalla kääntöaukot sulkeutuvat ja kuminauha kiinnittyy.
  3. Ompele tarranauhojen vastakappaleet heijastinkankaan oikealle puolelle pienoiskaavan mukaisiin kohtiin.
  4. Aseta rintahihna heijastinkankaan päälle, sydämen kärkeen oikeat puolet vastakkain siten, että hihnan pää osoittaa sydämen keskikohtaa kohti. Aputikkaa kiinni.
  5. Aseta päällinen ja vuori oikeat puolet vastakkain ja ompele yhteen reunasta suoralla ompeleella. Jätä kääntöaukko kohtaan, johon tulee vatsahihna. Ohenna saumavaroja ja käännä liivi oikein päin. Aseta vatsahihna paikalleen aukkoon ja sovita, että se asettuu tarrakappaleen vastapuolelle ja osoittaa suoraan alaspäin.
  6. Taita kääntöaukon reunat nurjalle ja tikkaa liivi ympäri, samalla kiinnittyy vatsahihna.1.
koiran heijastinliivin ompeluohje

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ompele koiralle heijastinliivi – ota talteen muokattava kaava joka kokoon

Sinun täytyy kommentoidaksesi.