Ompelu

Kestohedelmäpussi pitsiverhosta on ekologinen ja kaunis – katso ohje helppoon ompelutyöhön!

Ota vanhat pitsiverhot käyttöön ja ompele niistä ekologisia kestohedelmäpusseja. Kaunis pitsipussi sopii hedelmineen myös tuliaisiksi.

Erilaiset kestokassit ovat tulleet osaksi useimpien kotien elämää. Turhaa muovinkuluttamista halutaan välttää, ja siihen uusiokäytettävät kestokassit sekä kestohedelmäpussit ovat konkreettinen keino. Jos kestokasseihin hyödyntää jo olemassaolevia materiaaleja, esimerkiksi vanhoja verhoja, on kestohedelmäpussi entistä ekologisempi: vanha verho saa lisää käyttöikää, eikä kestokassiin ei tarvitse hankkia uutta materiaalia.

Kestokassien ja kestohedelmäpussien käytön suurin haaste on muistaa ottaa ne mukaan kauppareissulle. Siksi kestokassit kannattaa valmistaa kevyistä ja pieneen tilaan menevistä materiaaleista, jolloin niitä on helppo laittaa joka kassiin ja käsilaukkuun mukaan varuilta.

Käsityöntekijä hyödyntää kätevästi kestohedelmäpussit myös projektipussukoiksi. Keskeneräiset käsityöt pysyvät nätisti mukana kestohedelmäpussissa.

Jos kaapissasi ei ole pitsiverhoja, kannattaa etsiä niitä kirpputoreilta.

Kestohedelmäpussi pitsiverhosta

Lue myös: Tee itse keittiöpyyhkeet

Näin valmistat kestohedelmäpussin:

1. Leikkaa pitsiverhosta 30 x 50 cm kokoinen pala. Leikkaa kangas siten, että toinen pitkistä sivuista asettuu hulpioon. Tällöin hedelmäpussin yläreunaa ei tarvitse huolitella tai päärmätä.

2. Taita kappale kaksinkerroin ja ompele suoralla ompeleella pitsikangas pussiksi. Varmista, että verhon hulpio tulee pussin yläreunaan. Huolittele saumanvarat siksakilla tai saumurilla yhteen.

Kestohedelmäpussi pitsiverhosta

3. Leikkaa leveästä satiininauhasta 52 cm pitkä kappale. Ompele nauhan päihin ohut kaksinkertainen päärme.

kestohedelmäpussi pitsiverhosta

4. Ompele satiininauha reunoistaan hedelmäpussin oikealle puolelle n. 3 cm päähän pussin yläreunasta. Nauhan päät tulevat vastakkain. Näin syntyy nauhakuja kestohedelmäpussille

5. Pujota kiristysnauha satiininauhan muodostamaan kujaan. Solmi kiristysnauhan päät yhteen, ettei nauha karkaa nauhakujasta.

kestohedelmäpussi pitsiverhoista

Sovella

Pitsisessä kestohedelmäpussissa ei tarvitse erillistä paikkaa hintalapulle, sillä hintalappu pysyy näppärästi myös pitsissä kiinni. Jos kuitenkin haluat hintalapulle oman paikan, voit kiinnittää sivusaumaan pienen kangas- tai nauhapalan hintalappua varten.

Lue myös: Ompele kätevä essu ja lipallinen huivi puutarhurille

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kestohedelmäpussi pitsiverhosta on ekologinen ja kaunis – katso ohje helppoon ompelutyöhön!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.