Ompelu Tilaajille

Ompelukoulu: Taskunsuun aukko

Opi ompelemaan kestävä ja huoliteltu taskunsuun aukko ehjään kankaaseen.

1. Kiinnitä tukikangas taskukappaleeseen aukon kohdalle. Leikkaa taskun alavara ilman saumanvaroja ja piirrä aukon paikka alavaraan niin, että se näkyy nurjalla puolella. Taskun aukosta tulee kestävä, kun reunat huolitellaan alavaralla.
2. Aseta alavara taskun päälle oikeat puolet vastakkain 1 cm:n etäisyydelle ylä- ja sivureunoista. Ompele piirrettyä linjaa aukko ympäri. Leikkaa tasku auki ompeleiden välistä ja viistosti kulmiin asti.
3. Pujota alavara aukosta nurjalle ja silitä reunat. Tikkaa aukon reunat yhdellä tikkauksella.
4. Taita ja silitä ensin taskun kulmissa saumanvarat nurjalle. Taita ja silitä sitten taskun reunoilta saumanvarat nurjalle.
5. Ompele tasku kahdella tikkauksella etukappaleen kaavaan merkittyyn kohtaan. Ompele ensimmäinen tikkaus reunaan ja toinen paininjalan etäisyydelle. Käänny kulmissa neula alhaalla.

Lue myös: Ompelukoulu: näin ompelet täydelliset sivutaskut mekkoon

Valmis tasku.
Taskun aukosta tulee kestävä, kun reunat huolitellaan alavaralla. Kiinnitä taskuun aukon kohdalle tukikangas, jolloin kulmat eivät rispaannu. Kuva: Niclas Mäkelä

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.