Ompelu

Rento rannekukkaro on kätevä asuste lenkkipolulle ja kauppareissulle – ota ohje talteen ja ompele omasi

Rannekukkaro ommellaan trikookankaasta. Lisäksi tarvitset vetoketjun ja tukikangasta. Kuvallisen ohjeen avulla ompelu sujuu aloittelijaltakin.

Rannekukkaro on kätevä asuste esimerkiksi kauppareissulle. Siihen sujautat avaimen, pankkikortin ja pikkurahaa. Vetoketjutaskun ansiosta tavarat pysyvät hyvässä tallessa käden ulottuvissa.

Lue myös: Ompele kolmiohuivi lämmikkeeksi ja piristämään asukokonaisuuksia – simppeli ohje

Rannekukkaro – näitä tarvikkeita tarvitset

Tee rannekukkaro näin

  1. Leikkaa trikoosta 25 cm korkea ja 20 cm leveä kappale. Huomaa, että leveysmitta tulee olla sama kuin käden ympärys peukalon kohdalta. Leikkaa tarvittaessa kappale leveämmäksi tai kapeammaksi.
  2. Leikkaa tukikankaasta kaksi 2,5 x 20 cm kappaletta ja silitä ne trikookappaleen päihin.
  3. Aseta lyhyet sivut kohdakkain oikeat puolet vastakkain. Ompele suoralla ompeleella reunan molemmista päistä 4 cm. Väliin jää vetoketjun mittainen aukko.
  4. Leikkaa ompeleen viereen aukileikkaus kuvan mukaisesti. Aukileikkaukset menevät viistosti vetoketjualueen puolelta ompeleen ohi saumanvaraan.
  5. Silitä vetoketjualueen saumanvarat aukileikkauksen kulman kanssa samaan linjaan. Silitä päiden saumanvarat auki.
  6. Ompele vetoketjun toinen pääty kiinni aukileikkausten väliin jäävään kolmioon ja samalla kohdalla oleviin saumanvaroihin.
  7. Ompele vetoketju kiinni kankaaseen taitteen kohdalta ­vetoketjun molemmin puolin. Käytä vetoketjupaininjalkaa. Kiinnitä vetoketjun ­toinen pää kuten kohdassa 6.
  8. Avaa vetoketju ja taita kappale sisäkkäin. Ompele reunat yhteen saumurilla tai ompelukoneen jousto-ompeleella. Käännä kukkaro vetoketjun kautta oikein päin. Aseta vetoketju ranteen sisä- tai ulkopuolelle.

Suunnittelu ja ompelu: Anni Ignatius

Ohje on julkaistu Kotiliesi Käsityö Trikoot -lehdessä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Rento rannekukkaro on kätevä asuste lenkkipolulle ja kauppareissulle – ota ohje talteen ja ompele omasi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.