Ompelu

Tee itse keittiöpyyhkeet

Painetut keittiöpyyhkeet ovat mainio joululahja. Paina pyyhkeisiin kauniita kuvioita ja ilahduta lahjan saajaa kirjomalla pyyhkeen reunaan saajan nimi.

Keittiöpyyhkeet on toteutettu samoilla paperikaaviolla kuin kaitaliina ja verhot. Kuvioita on toistettu sekä sattumanvaraisesti että riveittäin. Näin samasta kuviosta saa erilaisia ilmeitä.

Lumitähtiä on painettu myös kahdella eri harmaan sävyllä. Ensin kannattaa painaa vaaleat värit. Kaavi vaalean värin painamisen jälkeen seulasta ylimääräinen painopasta. Lisää seulalle tummempi painopasta ja paina kuvio testikankaalle muutaman kerran, jotta mahdolliset vaalean värin jäämät lähtevät. Paina sitten tummat kuviot kankaalle. Vaihtoehtoisesti pese työvälineet ennen toisen värin painamista tai käytä kahta seulaa.

Lopuksi irrota paperikaavio varovasti painoseulasta. Pyyhi siitä ylimääräiset värit ja jätä kuivumaan. Paperikaaviota voi yleensä käyttää useita kertoja. Pese seula ja työvälineet huolellisesti vedellä. Kiinnitä painokuviot pesunkestäviksi silittämällä.

Lisää jouluisia käsityöideoita: Koristele lautasliinat ja pannumyssy ristipistoilla Kangastähdet tilkuista Tilkkuhelistin vauvalle Neulo piparkakku-ukko ja piparkakkuakka Joulukoristeeksi timanttisydän-koristenauha

Kuvat: Pekka Holmström

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tee itse keittiöpyyhkeet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.