pöllö-kuvio

Ompele tilkuista vihkonpäällinen

Ompele tilkuista muistikirjan suojaksi somat kangaskannet, joita koristaa hauska pöllö.

Suurkuluttajat ostavat usein pinon samanlaisia vihkoja. Kun tekee yhden sopivan vihkonpäällisen, voi suojan vaihtaa aina käytössä olevaan muistioon.

Tilkkutyöt ovat yhä useamman intohimo. Erilaisia kankaita yhdistämällä syntyy aivan uudenlaisia värimaailmoja ja tunnelmia.

Vihkonpäällinen on työ, joka tutustuttaa ensikertalaisenkin helposti sekä pala- että aplikaatiotekniikoihin. Tilkkujen ja ompelulangan lisäksi tarvitaan vain kaksipuolista liimaharsoa, jossa on paperi toisella puolella.

Tee näin: Tulosta alla oleva pöllökuvio sopivan kokoisena. Leikkaa sopivista paloista vihkon päällikangas (leveys = 2 x vihkon leveys + 16 cm, korkeus = vihkon korkeus + 3 cm). Merkitse nuppineuloilla valmiin päällipalan etukanteen kuvion kohta. Piirrä kuviot liimapaperille alavaroineen. Leikkaa ne puolen sentin päästä irti ja silitä kankaiden nurjille puolille. Leikkaa piirroksen viivoja pitkin ja irrota paperi.

Silitä alimmaiseksi tulevat palat pohjakankaaseen (esimerkiksi pöllön jalat) ja tikkaa kiinni läheltä reunaa. Jatka näin kerros kerrokselta ja tikkaa halutessasi koneella lisäkoristeluja. Ompele kannet valmiiksi. Aplikaatiot kestävät hellävaraista pesua.

Materiaalitiedustelut: Liimaharso, monivärinen konekirjontalanka ja marmorointikuvioinen kangas, Hämeen tekstiilituonti. Stof-tilkkukankaat Sinelli, ja Muija-kankaat Marimekko.

pöllö-kuvio

Lisää tilkkutöiden ohjeita:
Kabuki-tilkkupeitto
Tilkkupaita-peitto

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ompele tilkuista vihkonpäällinen

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X