Virkkaus

Huovutetut tossut aikuiselle – katso ohje ja virkkaa ihanat kotitossut helposti!

Kotilieden näppärällä ohjeella teet söpöt ja lämpimät huovutetut tossut itsellesi tai lahjaksi. Virkkaa kotitossut vaikkapa eri väreissä!

Katso ohje ja tee ihanan lämpimät huovutetut tossut aikuiselle. Nämä kotitossut haluaa vetää jalkoihin heti, kun astuu ulko-ovesta sisälle!

Huovutetut tossut aikuiselle: Ohje

Malli: Susanna Mertsalmi

Kengän koko: 37-38

Lanka: Novita Joki -lanka (100 villa, 50 g =105 m, 16 s ja 22 krs = 10 cm)

Tiheys: 10 kiinteää silmukkaa = 10 cm

Virkkuukoukku: Nro 7 tai käsialan mukaan

Mallivirkkaus: Virkkaa ks:ita

Lankatiedustelut: Novita, p. (05) 744 3335, ma-pe klo 9-16.

Langan menekki: Novita Joki -lankaa, harmaata (043) = 200 g

Lue myös: Virkkaa hauskat Pörrö-tossut

Huovutetut tossut aikuiselle

Tossun virkkaaminen aloitetaan kärjestä

Kotitossut virkataan kokonaan kaksinkertaisella langalla: Virkkaa aloitusketjuksi 5 kjs. 1.krs: tee 1 ks koukusta laskien 2. s:aan, virkkaa 1 ks kahteen seuraavaan s:aan ja 4 ks ketjun viimeiseen s:aan. Jatka virkkaamista ketjun toiselle puolelle, virkkaa 1 ks kahteen seuraavaan s:aan ja 3 ks seuraavaan s:aan. Jatka virkkaamista spiraalina eli älä sulje krs:ia vaan siirry aina suoraan seuraavalle krs:lle. 2.krs: virkkaa *1 ks 4 s:aan ja 2 ks 2 seuraavaan s:aan*, toista *-* vielä kerran. 3.krs: virkkaa *1 ks 5 s:aan ja 2 ks seuraavaan, 1 ks seuraavan ja 2 ks seuraavaan*, toista *-* vielä kerran =20 s. 4.krs: virkkaa *1 ks 6 s:aan ja 2 ks seuraavaan, 1 ks seuraavan kahteen s:aan ja 2 ks seuraavaan*, toista *-* vielä kerran =24 s. 5.krs: virkkaa *1 ks 7 s:aan ja 2 ks seuraavaan, 1 ks seuraavan kolmeen s:aan ja 2 ks seuraavaan*, toista *-* vielä kerran =28 s. 6.krs: virkkaa 1 ks jokaiseen edellisen krs:n s:aan = 28 ks. Jatka ks:ita kunnes kappaleen korkeus on n. 16 cm. Lisää vielä molemmilla sivuilla (siellä, missä lisättiin alussakin) yhdet silmukat ja 1 s lisäysten välissä (=tossun päällispuoli) =31 s. Toista lisäykset näissä kohdissa vielä kerran =34 s.

Lue myös: Tee itse Huima-huopatohvelit

Kantapään kautta

Aseta tossu kaksinkerroin ja merkkaa keskimmäiset 16 s pohjaa varten ja virkkaa niillä s:illa 12 krs edestakaisin. Virkkaa seuraavalla krs:lla 4 ks, 2 ks seuraavaan s:aan, 4 ks ja 2 ks seuraavaan s:aan, virkkaa loput 6 ks =18 ks. Käännä työ ja virkkaa 4 ks, 2 ks seuraavaan s:aan, 2 ks ja 2 ks seuraavaan s:aan, virkkaa loput 10 ks =20 ks. Tämä on tossun kantapää. Taita se kaksinkerroin ja ompele kiinni. Jatka virkkaamista äsken virkatun kaitaleen sivulle. Tee 1 kjs kääntymiseen, sitten 10 ks pitkin sivua ja 1 puolip kaitaleen ja kärkiosan kulmaan ja 9 ks pitkin etureunaa. Käännä työ ja virkkaa 1 krs ks:ita. Jatka virkkaamista kantapään ohi ja virkkaa toisen puolen peilikuvaksi. Lisää seuraavan krs:n alussa ja lopussa 1 s. Virkkaa 1 krs ks:ita ja lisää taas seuraavalla krs:lla alussa ja lopussa 1 s. Virkkaa vielä 1 krs ilman lisäyksiä ja katkaise lanka. Päätä langanpäät.

Tee toinen tossu samoin.

Lue myös: Pannun -ja lasinaluset huovasta

Viimeistele huovutetut tossut aikuiselle näin

Huovuta tossut pesukoneessa 60 asteisessa vedessä. Laita koneeseen lisäksi 2-4 kylpypyyhettä ja pyykkipulveria.

Muotoile ja venytä tossut oikeaan kokoonsa heti huovutuksen jälkeen. Parhaan tuloksen saat kun vedät tossut kosteina jalkaan ja muokkaat ne jalan mukaisiksi. Ota sitten varovasti jalasta ja jätä kuivumaan.

Ihanat huovutetut tossut

Julkaistu Kotiliesi Käsityö 5/2015

Lue myös: Tee näyttävät huopahelmet

Kommentoi

Kommentoi juttua: Huovutetut tossut aikuiselle – katso ohje ja virkkaa ihanat kotitossut helposti!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.