Virkkaus

Lampi-tabletit

Paperinarusta virkatut tabletit on helppo tehdä ja puhdistaa.

Malli: Pirkanmaan Kotityö Oy, Katja Lehtonen
Koko: halkaisija noin 35 cm
Materiaali neljään tablettiin: Pirkanmaan Kotityö Oy:n minipaperilankaa, vaaleansinistä (025) 450 g ja Pirkka-paperiinia, vaaleansinistä (025) 150 g
Tarvikkeet: virkkuukoukku nro 3,5

Työohje: Kostuta minipaperilanka ja pidä se kosteana muovipussissa. 1. krs: virkkaa minipaperilangasta 12 kiinteää silmukkaa (ks) lenkiksi siten, että paperiini jää silmukoiden sisälle. 2. ja 3. krs: virkkaa 2 ks jokaiseen edellisen kerroksen ks:aan. 4. krs – työn loppuosa: virkkaa ks:ta ja lisää 1 ks 4-6 silmukan välein seuraten työn muotoa ja pinnan tasaisuutta. Virkkaa kunnes halkaisija on 35 cm.

Viimeistely: Päättele minipaperilangan päät neulalla virkkauksen sisään. Kostuta tabletit kunnolla, muokkaa ne tasaisen muotoisiksi ja anna kuivua tasossa.

Hoito- ja pesuohje: Paperilanka-alusen voi pyyhkiä kostealla tai pestä käsin. Kuivaus tasossa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Lampi-tabletit

Marke59

Tätä voisi oikeasti kokeilla. Käytän pöydällä mieluummin tabletteja kuin liinaa ja niitä on kiva vaihdella.

blaablaa

Aion kokeilla kans, en ole uskaltautunut ala-asteen käsityötuntien jälkeen virkkaamaan mutta tämä vaikutti helpolta joten kynnys kokeiluun ei ole suuri.

Matami

hei, en ymmärrä ohjetta, kuinka voi aloittaa kiinteillä silmukoilla, eikö ensin tehdä ketjusilmukoita ja mitä tarkoittaa ”paperiini jää silmukoiden sisälle”?Kulkevatko paperiini ja minipaperilanka yhdessä virkatessa? Mistä näitä kahta lankoja saa? Kiitos jos joku vastaa!!

Toimitus

Hei,
paksumpi paperiini-naru todellakin kulkee koko ajan spiraalissa työn sisällä, ohuemmalla minipaperilangalla virkataan sen ympärille. Aloituksessa tee paperiinista sormissasi lenkki ja tee siihen ensimmäinen kerros.

Paperilanarujen lähimmän myyntipaikan voit tiedustella Pirkanmaan Kotilityöstä http://www.taitopirkanmaa.fi/. Tai vaikka tilata heidän nettikaupastaan.

Virkkaamisen iloa!
Hanna Tamminen, käsityötoimittaja

Sinun täytyy kommentoidaksesi.