Virkkaus

Pitkä ruutukuvioinen neulejakku naiselle

Tee ajaton neuletakki itsellesi tai lahjaksi ystävälle! Virkatut ruudut koostuvat 10 x 10 sentin kokoisista ruuduista, jotka yhdistetään toisiinsa piilosilmukoin.

Koot: S/M

Lanka: Lamana Como -lanka (100 villa, 25 g = 120 m, 22 s = 10 cm, puikot nro 2,5–4,5)

Puikot: Nro 3 ja 4 tai käsialan mukaan

Muut tarvikkeet: Virkkuukoukku nro 3,5 ja 5 nappia

Tiheys: 22 s ja 36 krs pintaneuletta paksummilla puikoilla = 10 cm

Mallineule: Pintaneule: 1. krs: 1 o, *2 o, 1 n*, toista *-* ja neulo 3 o. 2.krs: neulo oikeat s:t oikein ja nurjat nurin. 3. krs: 1 o, *2 n, 1 o*, toista *-*. 4. krs: neulo oikeat s:t oikein ja nurjat nurin. Toista 1.–4. krs:ia

Mallivirkkaus: Virkkaa ruudut virkkauspiirroksen ja ohjeen mukaan

Lankatiedustelut: Tekstiiliteollisuus Oy, p. (019) 529 2100.

tyhjä
Koko S/M
Valmiin neuleen mitat
vartalonympärys 124 cm
kokopituus 84 cm
hihan sisäpituus 46 cm
Langan menekki
Lamana Como
luonnonvalkoinen (00) 625 g
Pitkä ruutukuvioinen neulejakku naiselle, ohjekaava virkkatuille ruuduille
Pitkä ruutukuvioinen neulejakku naiselle, ohjekaava

Aloita takakappaleesta

Luo paksummille puikoille 139 s ja aloita pintaneule. Kun kappaleen korkeus on 84 cm, päätä molemmista reunoista 60 s ja jatka sitten keskimmäisillä 19 s:lla pintaneuletta hupun keskiosaa varten. Kun kaitaleen korkeus on 25 cm, kavenna 2 s:n sisäpuolella molemmissa reunoissa joka 4. krs 5 x 1 s. Päätä loput 9 s kerralla.

Etukappaleet

Virkkaa molempia etukappaleita varten 24 ruutua. Aloita ruutu aina siten, että teet etusormesi ympäri lankalenkin ja virkkaat lenkkiin 2 kjs ja sitten 11 pylvästä. Sulje krs ps:lla. Korvaa seuraavan krs:n 1. p 3 kjs:lla ja tee sitten jokaiseen p:seen 3 yhteenvirkattua pylvästä ja väliin aina 2 kjs. Sulje tämäkin krs ps:lla ja jatka piirroksen mukaan virkkaamista. Kun olet tehnyt piirroksen 6. krs:n, sulje krs ja katkaise sekä päätä lanka. Yhdistä 24 ruutua toisiinsa 3×8 ruudukoksi. Aseta aina 2 ruutua vastakkain ja virkkaa ps:in ruudut yhteen. Jätä kuitenkin 3. ja 4. ruutukerroksen keskelle taskua varten 14 cm leveä aukko eli 1 ruudun ja sen molemmin puolin 2 cm:n verran. Tee toinen etukappale samoin.

Jakun hihat

Luo ohuemmille puikoille 46 s ja aloita pintaneule. Kun olet neulonut 4 krs, vaihda työhön paksummat puikot ja jatka mallineuletta. Lisää samalla hihan molemmissa reunoissa joka 4. krs 9×1 s ja joka 6. krs 20×1 s =104 s. Kun hihan pituus on 46 cm, päätä s:t.

Tee taskut näin

Luo paksummille puikoille taskupussia varten 34 s ja neulo pintaneuletta 28 cm, päätä s:t. Taita kappale kahtia ja ompele sivusaumat. Virkkaa etukappaleen taskuaukon alareunaan 1 krs ks:ita ja kiinnitä samalla taskun toinen yläreuna aukon reunaan. Virkkaa vielä 2 krs ks:ita. Kiinnitä taskupussin toinen yläreuna aukon yläreunaan ps:in. Tee toinen tasku samoin.

Pitkä valkoinen ruutujakku naiselle

Jakun huppu

Virkkaa olkasaumoja 2 ruudun verran molemmissa reunoissa. Virkkaa huppua varten 12 ruutua ja yhdistä ne ps:in toisiinsa 2×6 ruudukoksi. Kiinnitä ruudukon alareunat pääntien reunaan virkkaamalla siten, että molempiin etukappaleisiin kiinnittyy 1 ruutu ja toinen ruutu tulee takakappaleen yläreunaan. Ompele tai virkkaa ruudukon takareuna neulotun kaitaleen molempiin reunoihin.

Viimeistely

Kiinnitä hihat sivuihin olkasaumojen molemmin puolin 23 cm:n matkalle. Ompele tai virkkaa sivu- ja hihasaumat. Virkkaa molempiin etureunoihin ensin 1 krs ks:ita. Virkkaa sitten etureunoihin ja hupun etureunaan 2 krs ks:ita.

HUOM: Tee oikeaan etureunaan keskimmäisellä krs:lla 5 napinläpeä siten, että alin tulee 3. ja 4. ruuturivin rajakohtaan ja seuraavat tulevat aina seuraavien ruuturivien rajakohtiin. Tee napinläpi aina siten, että ylität 5 ks 7 kjs:lla ja virkkaa viimeisellä krs:lla jokaiseen kjs-ketjuun 6 ks. Kiinnitä lopuksi napit.

Ohje on julkaistu Kotiliesi Käsityö 1/2017 -lehdessä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pitkä ruutukuvioinen neulejakku naiselle

Sinun täytyy kommentoidaksesi.