Virkkaus

Virkattu sydän on hurmaava joulukoriste kuusta tai lahjapakettia koristamaan

Nyt virkataan jouluksi ihania koristeita! Nopea virkkaaja ehtii virkkaamaan monen monta kuusenkoristetta tai lahjapaketin koristajaa ennen joulua.

Virkattu sydän voi koristaa lahjapaketteja tai joulukuusta tai sen voi antaa ystävälle lahjaksi sellaisenaan. Sydämenmuotoisten joulukoristeiden mallivirkkaus on helpohko ja valmista syntyy nopeasti.

Jos kaipaat enemmän säihkettä, voit lopuksi koristella virkatut sydämet esimerkiksi paljeteilla tai kauniilla puu-ja lasihelmillä. Sydämet voi myös virkata eri värisellä langalla oman mieltymyksen mukaan.

Lue myösHuovuta ja kirjo kauniit kuusenkoristeet – hauska lahjaidea

Ohjeen tiedot

Suunnittelija: Anne-Maija Immonen

Halkaisija: n. 9 cm

Lanka: teetee Pallas -lanka (80 % villa, 20 % polyamidi, 50 g = 130 m, 24-26 s = 10 cm, puikot nro 3-3,5)

Langan menekki: luonnonvalkoista (07) neljään koristeeseen n. 10 g

Virkkuukoukku: Nro 5 tai käsialan mukaan

Mallivirkkaus: Virkkaa piirroksen ja ohjeen mukaan

Lankatiedustelut: Tekstiiliteollisuus Oy, (019) 529 2100.

Virkattu kuusenkoriste

Tee virkattu sydän joulukuuseen näin

Tee etusormesi ympäri lankalenkki ja jätä sen alkuun ripustuslenkkiä varten 20 cm:n langanpää. Virkkaa aloituslenkkiin 1.krs: 8 ks. 2.krs: korvaa krs:n 1. kp 4 kjs:lla ja tee jokaiseen ks:aan 2 kp.

Korvaa myös krs:n viimeinen kp 4 kjs:lla ja tee sitten 1 ps aloituslenkkiin siten, että 1. krs:n s:t jäävät ps:n sisään. 3.krs: tee krs:n alkuun 6 kjs ja 1 p edellisen krs:n aloitusketjun yläreunaan, 1 kjs, *tee kahden kp:n väliin 1 p, 1 kjs*, toista *-*. Tee krs:n viimeinen p edellisen krs:n viimeisen kjs-ketjun yläreunaan ja virkkaa 6 kjs sekä 1 ps aloituslenkkiin.

4.krs: 7 kjs, tee edellisen krs:n aloitusketjun yläreunaan 1 ks, 3 kjs, *tee 1 s:n ketjuun 1 ks, 3 kjs*, toista *-*, tee krs:n viimeinen ks edellisen krs:n viimeisen ketjun yläreunaan.

Katkaise ja päätä lanka. Kiristä aloituslenkki suppuun ja pujota neulan avulla aloituslanganpää virkkauksen läpi sen yläreunan keskelle. Tee langasta lenkki ja päätä langanpää huolellisesti.

Virkattu joulukuusenkoriste: Viimeistele näin

Levitä kappaleet alustalle mittoihinsa, kostuta sumuttamalla ja anna kuivua. Vaihtoehtoisesti voit höyryttää virkatut sydämet kevyesti.

Voit ripustaa sydänkoristeet joulukuusen koristeeksi lisäämällä niihin ripustuslenkit langasta. Sydänkoristeet toimivat myös somina joululahjapakettien koristeena.

Virkatulla kuusenkoristeella voi koristaa myös lahjapaketteja.

Kirjainkortit: theresesennerholtshop.se

Ohje on julkaistu Moda-lehdessä 10/14.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Virkattu sydän on hurmaava joulukoriste kuusta tai lahjapakettia koristamaan

Sinun täytyy kommentoidaksesi.