Virkkaus

Virkkaa söpöt vauvan tossut

Vauvakin voi nauttia kesästä espadrilloksissa! Hauskat pehmeäpohjaiset vauvan tossut virkataan kokonaan puuvillalangasta.

Espadrillokset ovat kesäkenkien klassikoita.  Vauvakin on mukana hilpeässä kesämenossa, kun virkkaat hänelle omat pehmeäpohjaiset vauvan tossut espadrillosten henkeen.

Vauvan tossut

Kaksi kokoa: Vastasyntynyt ja 3 kk

Lanka: Katia Fair Cotton (100 puuvilla, 50 g =155 m) farkunsinistä (18), punaista (27) tai lohenpunaista (28) 50     ja beigeä (12) 50 g.

Virkkuukoukku: Nro 1,75 tai käsialan mukaan

Mallivirkkaukset: Virkkaa pohja ja päällinen piirrosten A, B, C ja D mukaan. Korvaa krs:n 1. p 2 kjs:lla ja 1. ks 1 kjs:lla.

Piirros A, vastasyntyneen koko

Piirros B, 3 kk ikäisen koko

Piirros C, vastasyntyneen koko

Piirros D, 3 kk ikäisen koko

Symbolit:

vauvan tossut, symbolit

Tee pohja näin: Virkkaa beigellä langalla aloitusketjuksi 16 kjs ja tee sitten pohja piirroksen A tai B mukaan suljettuna virkkauksena, eli sulje aina krs:t ps:lla. Työhön tulee 2.-3. krs:lla 52-64 s. Virkkaa vielä samalla värillä pohjan ympäri 1 krs pylväitä edellisen krs:n silmukoiden takareunaan. Sulje krs ps:lla, katkaise ja päätä lanka.

Tee päällinen näin: Aloita varpaiden kärjestä Virkkaa farkunsinisellä, punaisella tai lohenpunaisella langalla 6-8 kjs ja virkkaa ks:ita tasona piirroksen C tai D mukaan. Kiinnitä samalla jokainen krs pohjan reunoihin siten, että teet ps:n aina krs:n lopussa pohjan reunaan. Kun olet tehnyt 14-16 krs:ta, katkaise ja päätä lanka.

Tee kantaosa näin: Tee pohjan takaosaan ks:ita edestakaisin samalla värillä millä teit päällisen. Aloita virkkaaminen päällisen reunasta, tee siihen ensin ps, virkkaa sitten ks:ita pohjan reunaan ja toiselle puolelle vastaavaan kohtaan, tee ps päällisen reunaan. Käännä työ ja virkkaa vielä 5 krs vastaavasti edestakaisin, kiinnitä joka krs aina ps:lla päällisen reunaan. Virkkaa viimeisellä eli 7. krs:lla ks:ita kunnes työssä on 6 s jäljellä ennen kantapään keskikohtaa. Tee sitten 3 puolip, 6 ks, 3 puolip ja tee loput kerroksesta ks:ita. Sulje krs ps:lla, katkaise ja päätä lanka. Tee toinen tossu samoin.

Lankatiedustelut: Biketex, 020 7340560 / biketex@biketex.fi tai piikkopirta.net

Kommentoi

Kommentoi juttua: Virkkaa söpöt vauvan tossut

Äiti

Eipä näytä kovin käytännölliseltä mallilta, vauvat kun tuppaa potkimaan tossut pois.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.