Kodinhoito

Ekosiivousaine x 3: kierrätysmateriaaleja ja biohajoavaa

Mietityttävätkö kodinhoitoon tarkoitettujen tuotteiden kemikaalit? Onneksi myös ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja on tarjolla. Ekosiivousvälineet on valmistettu kierrätysmateriaaleista, ja osa niistä on biohajoavia.

Siivouksessa voi ja kannattaa ajatella luontoystävällisyyttä. Esittelemme uudet ekosiivousvälineet.

Etikkaa suihkepullossa

Isoäitikin tunsi ympäristöystävällisen väkiviimaetikan tehon. Vuoden alussa markkinoille tulleen kotimaisen Heti-siivousainesarjan peruistana onkin Rajamäen väkiviinaetikka.

Turhia kemikaaleja on vältetty, mutta aineisiin on siirretty pesutehoa lisääviä ainesosia. Tuotteet ovat biohajoavia, ja ne on pakattu kierrätysmuovista valmistettuihin pulloihin, jotka voi kierrättää uudelleen.

Heinävedellä valmistettavaan valikoimaan kuuluvat yleis-, ikkunan- ja kylpyhuoneen puhdistusaineet, trendikäs pyykkietikka sekä omenaviinietikkaa sisältävä käsisaippua.

ekosiivousvälineet, etikka

Vessaharja kierrätetystä muovista

ekosiivousvälineet, wc-harja

Yritäpä arvata, mistä kotimaisen Sinituotteen vaihtopäällä varustetut tiskiharjat on nykyään valmistettu? Varret on tehty taloyhtiöiden ja kauppojen muovijätteen keräyspisteisiin tuodusta muovista ja harjapäät kalvojätteestä. Vain harjakset ovat uutta nylonia.

Sini WC-harjassa on mukana reunuksen puhdistukseen tarkoitettu toinen harja. Molempien harjojen harjakset ovat siinäkin uutta nylonia, mutta kaikki muu, myös harjan kuppiosa, on kierrätysmuovia.

Tiski- ja vessaharjojen lisäksi Sinituote on sitoutunut valmistamaan myös teippiharjansa kierrätysmuovista.

Ekosiivousvälineet keittiön ja kylppärin kautta kompostiin

ekosiivousvälineet, lumme-puhdistusliinat

Ruotsalainen ympäristömerkki on nimeltään Bra Miljöval eli hyvä ympäristövalinta. Tällä merkillä on merkitty Lumme-puhdistusliinat. Kosteat ja suurikokoiset liinat on valmistettu sataprosenttisesti selluloosasta.

Lumme Keittiö -liinoissa on kiinnostava verkkokerros, jonka luvataan keräävät muruja ja tehostavat keittiön tahranpuhdistusta.

Lumme WC&Kylpyhuone -liinojen pinta puolestaan on kehitetty keräämään erityisesti pölyä ja hiuksia.

Molemmat raikkaantuoksuiset liinat voi laittaa kompostiin, jossa niiden luvataan kompostoituvan 30 päivässä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ekosiivousaine x 3: kierrätysmateriaaleja ja biohajoavaa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.