Puutarha

Halloween tuo väriä pihaan

Loka-marraskuun vaihteessa vietettävä halloween tuo väriä ja valoa syyspihaan. Käytä luonnon antimia ja koristele piha tai parveke kurpitsoilla, lyhtykoisoilla ja risukransseilla

Kaiva lyhdyt esiin, viritä valosarjat, sytytä kynttilät ja anna hämärän laskeutua.

Tee lyhtyvalot

Lyhtykoison kauniit oranssinkeltaiset kukinnot on helppo asentaa valosarjan lamppuihin.

Leikkaa askarteluveitsellä lyhyt viilto lyhtykoison kukinnon kannan viereen. Pujota sisään led-valo ja kiepauta muutaman sentin pätkä ohutta rautalankaa kannan ja valosarjan ympäri. Ripusta näillä rautalangan päillä valosarja kiinni tai asettele valosarja vatiin tai lasipurkkiin.

Koverra kurpitsalyhtyjä

Kun haluat puutarhaan persoonallisia lyhtyjä, leikkaa ja koristele niitä kurpitsasadosta. Samalla kurpitsasta saa keittoainekset ja askartelumateriaaliksi sopivia siemeniä.

Myös halloweenin tunnus on pyöreästä oranssista kurpitsasta koverrettu kurpitsalyhty, Jack O’Lantern. Eri tyylisiä kurpitsalyhtyjä voi kaivertaa oman mielen ja haluamansa tunnelman mukaan, lyhdyn ei suinkaan tarvitse olla halloweenhenkinen irvinaama.

Kuvan lyhdyistä toinen on leikattu auki kannan puolelta, toinen sivusta. Siemenistä tehdyt kukat on kiinnitettu reikien ympärille nuppineuloin.

Solmi siemennauha

Kurpitsan lihasta irrotetuista, huuhdelluista siemenistä syntyy myös kaunis siemennauha. Pujota niinen pätkä teräväkärkiseen neulaan ja pistele muutaman sentin välein siemeniä niineen. Pujottaminen käy helposti, kun siemen on tuore ja pehmeä.

Kurpitsansiemennauhoilla ja pihapensaiden marjoilla – esimerkiksi marja-aronian tertuilla – voi koristella valmiit risukranssit ja -tähdet. Vaikka tertut kuivuvat hiljalleen, ne näyttävät kauniilta vielä ensilumen laskeutuessa kranssin päälle.

Pienet koristekurpitsat ovat kauniita katsella sellaisenaan. Kokoa ne suureksi ryhmäksi vaikka isoon lasilyhtyyn.

Lue myös: Lyhtykoisosta voi sitoa asetelmia Lyhtykoiso kruunaa pöydän Halloween-juhlat kotioloissa

Kuvat: Norman Ojanen ja Suvi Laine

Kommentoi

Kommentoi juttua: Halloween tuo väriä pihaan

tietämätön XD

Mikä päivä siis on halloween??

Sinun täytyy kommentoidaksesi.