Merjan kasvattamat vihannekset syödään Helsingin huippuravintoloissa – näin saaressa syntyy gourmet-sato
Merja Nieminen asuu kesät vanhassa torpassa ja viljelee puutarhassaan vihanneksia. Niiden maku kehittyy saaren olosuhteissa niin herkulliseksi, että ne kelpaavat Helsingin huippuravintoloiden keittiöihin.
Saaressa on hiljaista, mutta ei äänetöntä. Mereltä päin puskeva tuuli humisuttaa ja paukuttaa kaarevia muovihuoneita, niiden seinien sisäpuolelle samettikukkien huumaavan tuoksun perässä eksyneet kimalaiset ja korennot kopistelevat muoviseiniä etsiessään ulospääsyreittejä. Melkein kuulee myös kaiken kasvun.
Tammisaaren saaristossa sijaitsevan Långötorpin puutarhan joka sentti on varattu viljelyyn.
Kapeilla käytävillä astellessa saa olla tarkkana, ettei tallo satoa, saati sinne tänne loikkivia pikkusammakoita, sillä vihannekset ovat kasvaneet niin suuriksi, että ne peittävät polut melkein näkyvistä.
Lue myös: Näin viljelet luonnonmukaisesti kotipuutarhassa – 5 tärkeää vinkkiä luomuviljelyyn
Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?
Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään tästä .
Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.