Puutarha Tilaajille

Puutarhatyökalut kuntoon – näin puutarhavälineet kestävät sukupolvelta toiselle

Nyt on aika huoltaa puutarhatyökalut! Puutarhahoito sujuu, kun työvälineet ovat kunnossa.

Jos keväällä ei tullut huollettua likaisia lapioita ja tylsiä puutarhasaksia, sen voi tehdä nytkin. Huolletut puutarhavälineet ovat paitsi mukavampia käyttää myös pitkäikäisempiä.

Öljyä ja voitele työkalut pesun jälkeen. Metalliosiin voi käyttää työvälineille tarkoitettua hoitoöljyä, ompelukoneöljyä tai suojaavaa voiteluainetta, esim. crc:tä. Erityisesti oksa-, voima- ja pensassaksien terät kannattaa puhdistaa ja voidella hyvin.

Öljyä myös työvälineiden nivelet ja jouset. Tipauta muutama tippa öljyä ja tee muutama leikkausliike saksilla, jotta öljy valuu saksien pieniin nivelväleihin. Pyyhi ja puhdista terät puuvillaliinalla. Öljy notkistaa niveliä ja suojaa ruosteelta.

Myös työvälineiden puuosat kannattaa öljytä, sillä öljy muodostaa suojaavan pinnan eivätkä lika ja kosteus pääse imeytymään puuosan sisälle lahottaen sitä jatkossa.

Lue myös: Puutarhakalusteiden hoito ja puhdistus – näillä vinkeillä pihakalusteista on iloa pitkään!

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.