Puutarha Tilaajille

Tästä viherkeitaasta ei ideoita puutu! Riikan upea kasvihuone on rakennettu liki kokonaan kierrätys­materiaaleista

Riikalle oli selvää, että perinnepuutarhan kasvihuone rakennettaisiin kierrätysmateriaalista ja omasta metsästä sahatusta ­puutavarasta. Lopputuloksesta tuli upeampi kuin uskallettiin toivoa.

Riikka ja Jarkko muuttivat vanhaan kouluun, jota on pikkuhiljaa remontoitu perheen kodiksi. Remontin loppusuoralla alkoi myös piharakentaminen. Alusta asti oli selvää, että kasvihuone rakennettaisiin vanhoja rakennustapoja arvostavasti ja kierrätysmateriaalista. 

­Lasiruudut ja ovi pelastettiin purkutalosta ja vanhalta kesämökiltä. Kierrätystiiliä haalittiin pitkään hanketta varten. Runko on kasattu omasta metsästä sahatusta puutavarasta. Vain routaeristeet ja perustusten pohja­valun materiaalit ovat rautakaupasta hankittuja. 

Kierrätyskasvihuone vanhan kansakoulun puutarhaan nousi yhdessä kesässä. Se on käyttökunnossa heti viileiden ilmojen väistyttyä, joten taimien kasvukausi pidentyy lasihuoneen avulla huomattavasti.

”Tällaiselle viherpeukalolle tämä on unelma. Käyn hoitamassa kasveja useita kertoja päivässä”,  innokas perinnekasvien kasvattaja Riikka sanoo.

Kasvihuoneen päätyikkunat avautuvat tarjoiluaukoksi puutarhaan. Sateen yllättäessä puutarhapöydän äärestä on helppo siirtyä lasihuoneeseen pisaroilta suojaan.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.