Puutarha Tilaajille

Oletko aloittelija puutarhakoneiden päristelijänä? Katso vinkit 9 laitteen turvalliseen käyttöön

Unohda sandaalit ja hulmuavat hameet, kun käytät puutarhajyrsintä tai oksasilppuria. Sujauta sen sijaan turvakengät jalkaan, neuvoo puutarha-alan konkari.

Puutarhuri, hortonomi Marjatta Oittinen on käsitellyt puutarhassa ja pihassa tarvittavia koneita 1980-luvulta lähtien. Kaikki sormet ja varpaat ovat yhä tallella, ja turvallisuusasiat tuntuvat muutenkin olevan hänelle sydämen asia.

”Ihmiset tekevät crocsit jalassa vaikka mitä. Ne ovat liukkaat, eivätkä suojaa jalkoja. Kannattaisi hankkia turvakengät ja käyttää niitä myös ruohonleikkuria työntäessä. Tärkeintä on, että turvakengät istuvat jalkaan, jotta niitä tulee käytettyä.”

Oittinen on puutarha-alan kouluttaja Hyria Koulutus OY:ssä Hyvinkäällä, joten hän käy turvallisuusasioita läpi työnsä puolesta harva se päivä. Hänet valittiin helmikuussa vuoden hortonomiksi. Tunnustus on alalla arvostettu.

Lue myös: Puutarhajyrsin lapion tilalle? Katso rahanarvoiset vinkit osto-oppaasta

Ennen kuin pärryttelee puutarhakoneella, kannattaa lukea laitteen käyttö- ja turvallisuusohjeet.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.