Sisustus

Anno Collection -myyntihitti on yhä pellavaiset pussilakanat

Sisustustekstiileistä tunnetun Anno Collectionin uusi mallisto on tyyliltään tuttua. Maanläheiset ja maltilliset sävyt yhdessä korimateriaalien karheuden kanssa ovat suomalaisen sisustajan mieleen.

Anno Collection tuli ja hurmasi suomalaiset jo yli kymmenen vuotta sitten. Vuosikymmenen alussa bloggarit kehuivat Annon pellavaiset vuodevaatteet tähtiin, ja myynti hujahti samoihin korkeuksiin.

Anno osaa asiansa edelleen. Nyt lanseerattiin 2019 mallisto, joka on tuttua tyylikkyyttä alusta loppuun.

Lue myös: Muistatko vielä Annon? Kodinsisustajien suosikkimerkki on täällä taas

Kuka on Anno Collection -tuotesuunnittelun takana?

Annon pääsuunnittelijana toimii Royal College of Art -taustainen Pia Lehtovuori, joka on työskennellyt tuotemerkin parissa jo vuodesta 2011. Tuotekehitystä ja suunnittelutyötä tehdään tiiviissä yhteistyössä niin tehtaiden kun Annon oman tiimin kanssa. Tiimiin kuuluu mm. graafinen suunnittelija sekä hankinnan ja verkkokaupan osaajia.

Anno tekee myös yhteistyöprojekteja eri suunnittelijoiden kanssa. Seuraava yhteistyöprojekti lanseerataan Habitaressa syksyllä 2019.

Anno Collection saunatekstiilit
Annon uutuusmallistossa on kauniita tuotteita myös saunaan.

Mikä Anno Collectionia inspiroi? Kuinka kauan teette yhtä mallistoa, ja kuinka sen kokoaminen etenee?

Inspiraatioita on valtavasti kaikkialla, kysymys on ehkä enemmänkin ajoituksesta, siitä, mihin milloinkin tarttuu. Kokemukset, eletty elämä ja eri aikakaudet kaikki vaikuttavat omalta osaltaan siihen, mitä milloinkin lähdetään työstämään eteenpäin. Annossa työ on parhaimmillaan ideoiden pallottelua, johon kaikki tuovat oman osuutensa mukaan.

Mallistoa lähdetään yleensä työstämään värit, materiaalit ja toivotut valmistustekniikat edellä. Meillä on vakiintunut tuottajaverkosto, joita tapaamme säännöllisin väliajoin. Tapaamisissa käydään läpi uusien tuotteiden ensimmäisiä luonnoksia ja pohditaan, miten niitä vietäisiin eteenpäin.

Esimerkiksi tekstiilien osalta keskustelua käydään kuitujen pituuksista, lankojen kierrosta, kankaiden rakenteista ja muista valmistusprosesseista. Halutun lopputuloksen saavuttamiseksi saatetaan tarvita useampikin näyte ja alkuperäisen suunnitelman muokkaus, ennen kun tuote on valmis. Mallistossa saattaa olla tuotteita, joiden kehitystyössä menee pitkäänkin, osa taas valmistuu nopeammin.

Kauanko Anno Collection on nyt toiminut ja miten päädyittekään tämän yrityksen alle muutama vuosi sitten?

Anno-tuotemerkki on rekisteröity vuonna 2007 ja vuodesta 2016 se on kuulunut perinteikkääseen suomalaiseen perheyritykseen SGN Groupiin, jonka sisällä se toimii yhtenä itsenäisenä tytäryhtiönä.

Mitkä ovat pääasialliset myyntikanavat, ja koska tämä uusi mallisto tulee myyntiin?

Oman verkkokaupan lisäksi jälleenmyyjinä toimivat mm. Isku, Sokos-tavaratalot ja pienempiä sisustusliikkeitä niin Suomessa kun ulkomaillakin. Kevään uutuustuotteet tulevat myyntiin tammi-helmikuun aikana.

Missä Anno Collection-tuotteet valmistetaan?

Tällä hetkellä valmistusta on yhdeksässä eri maassa. Tuotantomaat ovat Portugali, Latvia, Liettua, Turkki, Intia, Suomi, Vietnam, Bangladesh ja Kiina.

Ihania koreja Annon uutuusmallistosta. Suurimpaan sujautat vaikka kodin varavuodevaatteet talteen.
Annon pellavaiset vuodevaatteet viehättävät edelleenkin.

Mikä on suosituin tuotteenne?

Käsinkudotut matot, pyyhkeet ja korit ovat Annon suosituimpia tuotteita tällä hetkellä. Kestosuosikkeja ovat myös Annon pellavatuotteet, joita on ollut valikoimassamme jo vuodesta 2012.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Anno Collection -myyntihitti on yhä pellavaiset pussilakanat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.