Sisustus

Habitare18 - tsekkaa kiinnostavimmat nousevat muotoilijat!

Habitare 18 esittelee Talentshopissa neljä nousevaa suomalaista muotoilijaa, joista jokaisella on oma vahva muotokielensä.

1. Pelkistettyä ja ajatonta

Hanna Särökaari on muotoilija ja sisustusarkkitehti, jonka tyyli on pelkistetty, käytännöllinen ja ajaton. Hanna viimeistelee maisterin opintojaan Aalto Yliopistossa ja hän osallistunut aikaisempina vuosina Habitaren Protoshopiin, josta hänen kasviaiheiset amppeli ja kranssi ovat löytäneet valmistajan kotimaiselta GranDesign Finlandilta. Hanna kuuluu myös palkittuun Luomo-kollektiiviin, jonka yhteisnäyttelyt ovat keränneet paljon kansainvälistä huomiota.

tuoli

2. Käsillä tekeminen korostuu

Hanna-Kaisa Korolaisen töissä korostuu käsillä tekeminen, joka näkyy hänen taiteen ja taideteollisuuden välimaastoon painottuvissa tekstiili- ja keramiikkatöissä. Hanna-Kaisa on utelias ja nostalginen, hänen tyyliään voisi kuvailla pohjoismaalaiseksi maksimalismiksi, jossa näkyy värikkyys ja runsaus. Brysselistä ja Pariisista kotiutuneella Hanna-Kaisalla on tutkinto valokuvataiteesta sekä tekstiilitaiteesta, ja hän teki pitkään uraa muotialalla Keski-Euroopassa.

keramiikkaa

3. Uusi näkökulma trendeihin

Lahden Ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutista valmistunut Teemu Perttunen viimeistelee parhaillaan lopputyötään Konstfackiin, jossa hän opiskelee tilasuunnittelua ja huonekalumuotoilua. Teemu haluaa haastaa vallallaan olevat trendit ja hakea niihin uudenlaista näkökulmaa. Epätäydellisyyden estetiikka ja esineiden inhimillistäminen epäsymmetrian kautta kiinnostaa häntä suuresti. Näin tuotteet heräävät henkiin omina hahmoinaan.

pöytä

4. Esineitä ja veistoksia

Padasjokelainen Teemu Salonen keskittyy käsillä tekemiseen ja uniikkeihin objekteihin, hän näkee teoksensa samaan aikaan esineinä että veistoksina. Teemu on toiminut vuosia kuraattorina taidealalla sekä lujitemuoviyrittäjänä, ja erilaiset muovit näkyvätkin hänen ennakkoluulottomissa teoksissaan voimakkaasti. Haasteista syttyvä puusepää ja käsityömuotoilija syttyy haasteista ja sekoittelee runsaasti erilaisia materiaaleja ja tekniikoita lasikuidusta keramiikkaan.

Talenshopin kuratoivat Krista Kosonen, Elina Aalto ja Saara Renvall Imu Designista, joka on ollut mukana järjestämässä näyttelyä Habitarelle alusta asti.

 

Habitare 12.-16.9.2018 Helsingin Messukeskuksessa.

Lue lisää Habitare

Kommentoi

Kommentoi juttua: Habitare18 - tsekkaa kiinnostavimmat nousevat muotoilijat!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.