Sisustus

8 x ihana boutique-hotelli Suomessa – näissä upeissa kohteissa haluat yöpyä kotimaanmatkalla!

Boutique-hotelleja kuvaillaan pieniksi, persoonallisiksi ja intiimeiksi majapaikoiksi.

Hyvä vaihtoehto perinteisille hotelleille on tunnelmallinen ja persoonallinen majatalo tai pieni boutique-hotelli. Ne tarjoavat yöunien lisäksi myös sisustusinspiraatiota, idyllistä tunnelmaa ja elämyksiä. Kotimaasta löytyy lukuisia persoonallisia majoitusvaihtoehtoja.

Me listasimme 8 ihanaa käymisen arvoista boutique-hotellia ympäri Suomen.

Lue myös: 22 yllättävää matkavinkkiä kesä-Suomeen – Kotilieden toimitus antaa matkatärpit omista mökkikunnistaan 

8 x ihana boutique-hotelli Suomessa – näissä hotelleissa haluat yöpyä!

1. Paimion parantola, Paimio

Paimion parantola
Paimion parantola
Paimion parantola
Paimion parantola

Alvar Aallon suunnittelema Paimion parantola viettää tänä vuonna 90-vuotisjuhlaansa. Arvokas arkkitehtuurin funkkishelmi toivottaa vieraat tervetulleeksi juhlavuoden tapahtumiin, opastetuille arkkitehtuurikierroksille sekä myös yöpymään.

Hoitajien asuntolan ja talon huoneet on sisustettu Aallon kalusteilla ja jokainen huone on omanlaisensa.

2. Salaisen puutarhan majatalo, Kauhajoki

Salaisen puutarhan majatalo on ihana boutique-hotelli
Salaisen puutarhan majatalo
Salaisen puutarhan majatalo
Salaisen puutarhan majatalo

Länsi-Suomessa Kauhajoella kannattaa viipyä ainakin yksi yö, sillä siellä sijaitseva Salaisen puutarhan majatalo on todellinen sisustajan herkkupala.

Boutique-hotellin tunnelmaa tarjoileva majatalo sijaitsee 1890-luvulla rakennetussa pappilassa, ja majatalossa on kuusi eri lailla sisustettua huonetta sekä kauniit kaikille yhteiset oleskelutilat. Jokainen sisustuksen yksityiskohta on huolella mietitty.

3. Tiirinkosken Tehdas, Hämeenlinna

Tiirinkosken Tehdas
Tiirinkosken Tehdas
Tiirinkosken Tehdas
Tiirinkosken Tehdas

Tiirinkosken Tehdas Hämeenlinnassa tarjoaa majoitusta kahdessa kauniisti sisustetussa talossa, herkullista ruokaa sekä mahdollisuuden nauttia aidosta maalaistunnelmasta samassa pihapiirissä lampaiden, hevosten ja ylämaankarjan kanssa.

Tiirinkosken tehtaan puotiin voi piipahtaa myös kahville ja ostoksille. Puoti on sisustajan aarreaitta, joka on täynnä hyvällä silmällä valittuja sisustustuotteita, muotia sekä herkkuja. Myös kahvilan vohvelit kannattaa testata.

4. Hilltop Forest, Inkoo

Hilltop Forest
Hilltop Forest
Hilltop Forest
Hilltop Forest

Jos haluat nauttia hiljaisuudesta ja omasta rauhasta kannattaa suunnata Inkooseen. Hilltop Forest tarjoaa majoitusta kolmessa tyylikkäästi sisustetussa Hideaway-mökissä ja Forest Suite- huoneistossa.

Kaikkia majoitustiloja ympäröivät upeat metsämaisemat, ja majoittujien käytössä on myös polkupyöriä pidempiä retkiä varten. Lisäpalveluina paikka tarjoaa yksityisiä saunavuoroja, herkullista aamiaista sekä iltaisin herkullista pizzaa.

5. Villa Solgården, Hanko

Villa Solgården
Villa Solgården

Villa Solgården on tyylikkäästi ja minimalistisella väriskaalalla sisustettu bed and breakfast -majatalo Hangossa.

Villa sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä pitkiltä hiekkarannoilta. Vuonna 1904 rakennettu villa tarjoaa merellistä nostalgiaa ja rauhaa aikuisille vieraille. Pää- ja sivurakennuksessa on yhteensä 16 huonetta, joissa osassa on oma kylpyhuone.

6. Hotel Sandsund, Tampere

Boutique-hotelli Sandsundin huone Tampereella
Hotelli Sandsund Tampereella © Tero Ahonen
Hotelli Sandsund Tampereella
Hotelli Sandsund Tampereella © Tero Ahonen

Vuonna 1912 valmistunut mansardikattoinen huvila Villa Sandsund valmistui alun perin yksityiskodiksi. Myöhemmin talo on palvellut myös toimistona, mutta nyt se on avannut ovensa seitsemän huoneen hotellina.

Hotel Sandsundissa voi ihastella alkuperäisiä kaakeliuuneja ja muita jugend-ajan yksityiskohtia. Seesteiset huoneet ovat yksilöllisiä ilmeeltään, osassa kylpyamme.

7. Vinhan kirjakauppa, Ruovesi

Boutique-hotelli Vinhan kirjakaupan yhteydessä
Vinhan kirjakauppa © Vesa Kivimäki
Vinhan kirjakauppa majoitushuoneet
Vinhan kirjakauppa  © Vesa Kivimäki

Vinhan kirjakauppa Ruoveden keskustassa on lähes satavuotias puutalovanhus, joka on kunnostettu kirjakaupaksi, antikvariaatiksi, galleriaksi, kahvilaksi ja viihtyisiksi majoitustiloiksi.

Majoitustoiminta alkaa yläkerran neljässä huoneessa kesäkuussa. Sävykkäiden huoneiden sisustuksen on suunnitellut sisustussuunnittelija Anna-Kaisa Melvas. Kesäkauden ulkopuolella majoitushuoneet tulevat toimimaan kirjailijoiden residenssitiloina.

8. Hotelli AX, Helsinki

Hotel AX tunnelmallinen huone
Hotel AX

Yhdistä peti ja taidenautinto. Vietä yö Pekka Jylhän ”perunakellarissa” puiden keskellä, porkkanoiden alla ja perunoiden ympäröimänä. AX-hotellissa on seitsemän kotimaisen taiteilijan suunnittelemaa hotellihuonetta sekä visuaalista ilottelua myös julkisissa tiloissa.

Stefan Lindforsin kädenjälki näkyy niin kaakeleissa, matoissa kuin huonoja vitsejä kertovissa wc-tiloissakin. Tämä on koettava omin aistein!

Vinkit on julkaistu Maalla-lehdessä 6/2023 ja Deko-lehdessä 6/2023.

Mikä on sinusta ihanin boutique-hotelli Suomessa? Vinkkaa kommenteissa!

Lue myös Anna.fi: Kesän parhaat kotimaan majoituskohteet: 6 tärppiä – tarjolla niin tunturimaisemia kuin vanhan pappilan boheemia tunnelmaa

Kommentoi

Kommentoi juttua: 8 x ihana boutique-hotelli Suomessa – näissä upeissa kohteissa haluat yöpyä kotimaanmatkalla!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.