Sisustus

Iittala SS16: uudet, hehkuvat värit

Hehkuva smaragdinvihreä on vahvasti esillä Iittalan kevään 2016 tuotteissa.

Iittalan Kastehelmi-astioita

Iittala otti Oiva Toikan vuonna 1964 luoman Kastehelmi-sarjan uudelleen tuotantoon vuonna 2010, ja viidessä vuodessa siitä on tullut Iittalan suosituimpia astiasarjoja. Samalla sarja on saanut uusia osia, kuten juomalasin ja kannellisen purkin. Helmipintainen lasi saa värit hehkumaan.

Vuonna 2016 juomalasien uusiksi väriksi saadaan sateensininen ja smaragdinvihreä. Sateensininen tulee myös purkkien värivalikoimaan. Myöhemmin keväällä myyntiin tulevat kausivärit lohenpunainen ja sitruunankeltainen, jotka ovat saatavilla 15.4.-31.8.2016. Kausivalikoimaan kuuluvat myös tarjottimet ja kaitaliinat samoissa sävyissä.

Vihreä Aalto-maljakko

Kotien klassikko Aalto-maljakko juhlii 80 vuottaan 2016. Alvar Aalto loi pelkistetyn maljakkokokoelman alunperin Karhula-Iittalan muotoilukilpailuun vuonna 1936. Juhlavuoden kunniaksi keskeiset maljakkokoot tulevat myyntiin smaragdinvihreinä. Väri on viittaus Alvar Aallon vaimoon Aino Aaltoon, sillä se kuului alkuperäisen Aino Aallon kokoelman väreihin vuonna 1932.

Iittalan tuotteita

Smaragdinvihreä näkyy uutena värinä myös Kaj Franckin Kartio-laseissa.

Kaj Franck uudisti 1950-luvulla kattauksen: kokonaisten, koristeellisten illallisastiasarjojen sijaan hän loi monikäyttöisiä, kätevästi yhdisteltäviä ja muodoltaan pelkistettyjä yksivärisiä astioita. Aterimien uudistus jatkoi samaa ajatusta. Samaan aikaan Kilta- eli nykyisen Teema-sarjan kanssa Kaj Franck suunnitteli Scandia-aterimet vuonna 1952. Neljänkymmenen vuoden aikana Scandiasta tuli yksi Suomen suosituimmista aterinsarjoista. Scandia-aterimet palaavat nyt Iittalan valikoimaan.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Iittala SS16: uudet, hehkuvat värit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.