Sisustus

Iittalan uutuudet syksy 2019: Virva-valaisin ja ruusukultainen Citterio

Iittalan syksyn 2019 uutuuksissa panostetaan valoon ja syksyn pehmeisiin, syviin sävyihin.

Iittalan uutuudet syksyllä 2019 tuovat tummat ja pehmeät sävyt sekä tunnelmallisen valaistuksen koteihin.

Iittalan valaisinuutuus Virva

Iittalan ensi syksyn mielenkiintoisimmista uutuuksista on Matti Klenellin suunnittelema hehkeä Virva-valaisin. Herkässä valaisimessa on suupuhallettu lasikupu, joka seisoo alumiinisen alustan päällä. Lasikupu on kohokuvioitu viivoin: toisella puolella ne kulkevat horisontaalisesti ja toisella puolella muodostavat lehtimäisen v-kuvion.  Kuvioitu, pellavan tai tummanharmaan värinen lasikupu luo ympärilleen herkän ja levollisen valon, jonka heijastuksissa näkyvät lasin kauniit kuvioinnit.

Tutkittuaan Iittalan pitkää historiaa ja tapoja Matti Klenell inspiroitui juuri kohokuvioista, jotka heijastavat kauniisti valoa ja saavat valaisimen näyttämään hyvältä myös sammutettuna. Ja toden totta, Virva näyttää lähes kuin veistokselta, ja valo heijastuu kauniisti myös kuvun ulkopuolelta. Moniulotteinen, tuleva klasikko, sanoo Deko.

Iittalan uutuudet, valaisin Virva
Matti Klenellin suunnittelema Virva-valaisin on saatavana kahdessa sävyssä, pellava ja tummanharmaa. Tulee myyntiin elokuun puolivälissä, 369 e.

Iittalan uutuudet: Ihana ruusukulta ja Raami

Lämpimien sävyjen suosio näkyy myös ruusukullan värin yleistymisenä. Syksyllä 2019 Iittala lanseeraa Antonio Citterion ja Oliver Löwin suunnittelemasta Citterio 98 -aterinsarjasta myös ruusukultaisen version, joka sopii oivallisesti niin illallispöytään kuin huolettomalle sunnuntaibrunssille.

Citterio 98 suunniteltiin vuonna 1998, ja kuten alkuperäinen Citterio, myös ruusukultainen versio valmistetaan ruostumattomasta teräksestä.

Iittalan uutuudet, Citterio 98 -aterimet
Citterio 98 -aterimet pehmeässä ruusukullan sävyssä tulevat myyntiin elokuun puolivälissä. 24-osainen lahjapakkaus 299 e.

Uutuuksiin lukeutuu myös tämän vuoden alussa lanseerattu, Jasper Morrisonin suunnittelema Raami-astiasarja. Se on saavuttanut lyhyessä ajassa suuren suosion, ja sillä on suuri potentiaali kehittyä design-klassikoksi.

Dekon mielestä sarjassa on juuri sellaista arjen eleganssia, eleetöntä kauneutta, joka kestää vuodesta toiseen, aamiaisesta juhlaillalliseen.

Myös Birds by Toikka -kokoelmaan on luvassa kaksi tuttua herrasmiestä, kun rakastetut Kyyppari ja Hovimestari liittyvät parveen uusissa väreissä. Iittalan uutuudet sisältävät myös Harri Koskisen suunnitteleman Valkea-sarjan  karpalonpunaisen ja pomeranssi sävyn, samoin kuin rakastetun Lantern-sarjan tummanharmaana..

Iittalan uutuudet, Valkea-tuikkukuppi
Harri Koskisen Valkea-tuikkukuppi saa syvät karpalonpunaisen ja pomeranssin sävyt. Ne tulevat myyntiin elokuun puolivälissä, 19,90 e ja 29,90 e.
Iittalan uutuudet, iittala Birds by Toikka
Oiva Toikan suunnittelemaan Birs by Toikka -sarjaan saadaan tuttuja lintuja uusissa väreissä. Kuvassa hauska hiekan värinen Kyyppari.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Iittalan uutuudet syksy 2019: Virva-valaisin ja ruusukultainen Citterio

Sinun täytyy kommentoidaksesi.