Sisustus

Jäätelövärit, japandi-tyyli, kivi – tässä ovat syksyn 2018 kuumimmat sisustustrendit

Poimimme Habitare-messujen alla sesongin tarjonnasta kiinnostavimmat tyylit. Nämä asiat ovat pinnalla syksyn 2018 sisustuksessa!

1. Ruskea on taas täällä

1970-luvun modernissa toisintamisessa ja ranskalaista maalaistyyliä seurailevan trendin keskiössä ovat maan syvät sävyt: terrakotta, kinuski, olki ja kalpea beige.

Tarjolla on rosoa, rustiikkia ja rouheutta, käsintehdyn ja materiaalien runsasta tuntua.

Rouheat ja epätäydelliset keramiikka-astiat kuuluvat maanläheiseen tyyliin. Sula-astiat 11,95-39,95 e. Kuva: Anno Collection.
Kierrätyspuuvillasta kudottu, Saanan ja Ollin suunnittelema Tie-matto yhdistää ryijyn ja puuvillamaton. Kaksi kokoa, 140 x 200 cm, 195 e. Kuva: Finarte.

2. Jäätelövärit ihastuttavat

Seinä- ja kalustepinnat ja kaakelit, jopa lattiatkin saavat nyt värikylpyjä uusin neutraalein värisävyin. Kalpeaa pinkkiä, persikkaa, laventelia ja minttua näkee yhä enemmän niin pintamateriaaleissa, kalusteissa kuin tekstiileissäkin.

Nuden ja nahan sävyt näyttävät raikkailta vaaleanpunaisen seurassa, Noma-tuoli 1 490 e. Kuva: Hakola.
PET-muovipulloista valmistetuissa Hannalena-verhoissa ajankohtaista ovat väri ja materiaali, 29,95 e/2 kpl. Kuva: Ikea.
Ruskeat ja sorbettimaiset sävyt toimivat hyvin yhdessä. Suraya-matosta on saatavilla useita kokoja, 90 x 200 cm, 290 e. Kuva: Finarte.

3. Skandi meets Japan = Japandi!

Moderni skandityyli on selkeää muotokieltä, vaaleaa puuta, aitoja materiaaleja nahasta pellavaan ja luonnonmukaisia värisävyjä ja laadukasta käsityötä. Tähän kaikkeen istuu kuin nakutettuna japanilainen eleettömyys, joka näkyy nyt etenkin puurunkoisissa ja puisissa uutuuskalusteissa. Tai ihan yhtä hyvin keramiikassa ja tekstiilien kuoseissa.

Tyylisuunta on tietenkin nimetty kekseliäästi japandiksi.

Sirot ja säväyttävät Bastone-kaappi ja -senkki ovat Antrei Hartikaisen taidonnäyte. Kuva: Poiat.
Pellava- ja villatekstiilit ovat olennainen osa skandi- ja japanityylin yhdistävää japandia. Usva-pussilakana 199 e ja -tyynyliina 49,50 e ja Rauha-peitto. Kuva: Lapuan Kankurit.

4. Kaikkea kivestä

Ikiaikainen ja aina tyylikäs marmori on pitänyt pintansa nykysisustajan toive- ja suosikkimateriaalina pitkään. Ensin se hurmasi meidät vaaleanharmaana, sitten vihreänä. Ruskean uuden tulemisen myötä myös tummemmat sävyt kutkuttavat yhä useampaa sisustajaa.

Piensisustuksesta ei montaa tavarakategoriaa puutu, joissa marmori ei olisi jo esiintynyt joko konkreettisesti kiven kovana tai vaikka painettuna kuosina.

Ruskea väri tuo uudenlaisen säväyksen jo pitkään pinnalla pysyneeseen marmoriin, sohvapöytä 365 e. Kuva: Ferm Living.
Kizu-pöytävalaisimessa musta marmori pääsee oikeuksiinsa, 399 e. Kuva: New Works.
Kantikas, lähes abstrakti marmoripöytä häivyttää taiteen ja sisustuksen rajalinjoja. Plinth-pöytä ja marmorijalkainen TR Bulb -pöytävalaisin, tiedustelut Menu.

5. Väriä pintoihin

Skandinaaviseksi miellettyjen valkoisten seinien ja puulattioiden valtakauden vihdoin taituttua kotiin tuodaan ja tehdään nyt väripilkkuja. Skandinaavinen tyyli on siis valmis menemään eteenpäin!

Ensin seinäpinnat saivat värikylpynsä uusin neutraalein sävyin, sitten puupaneloinnit, kaakelit, jopa erilaiset boordit ja muut sisäpintojen lämmittäjät ovat kasvattamassa suosiotaan.

Yhä useammin tilojen kiinnostavin pinta löytyy lattiasta ja katosta.

Tummalla sävyllä maalattu katto on vahva tehoste. Kuva Ferm Living.
Tapettien kuviot ovat yhä koristeellisempia ja dramaattisempia. Suosiossa ovat koko seinän kattavat kuviot. Kuva: Sandberg.
Maaleilla leikittely on nyt sallittua. Seinän voi maalata ala- ja yläosista eri väreillä. Kuva: Ikea.

Lue lisää syksyn trendeistä Dekon numerosta 9/18. Tilaa lehti nyt tarjoushinnalla tai hanki digilehden lukuoikeus!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Jäätelövärit, japandi-tyyli, kivi – tässä ovat syksyn 2018 kuumimmat sisustustrendit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.