Sisustus

Jenna sisustaa valkoisella, Henna punaisella ja Mia messingillä: 3 erilaista sisustajaa esittelee upeat joulukeitaansa – katso kuvat!

Perinteiset joulusävyt vai jotain modernia? Kultainen vai hopea? Sisustajat näyttävät, kuinka upeita joulukoteja voi saada aikaan eri sävy-yhdistelmillä. Kurkista ja inspiroidu!

Mikä on joulun väri? Se on pitkälti makuasia, joka jakaa jouluttajat moneen eri koulukuntaan. Yksi sisustaa pelkästään valkoisella, toiselle punainen on joulun värin.

Kotiliesi esittelee kolme upeaa, eri sävyin sisustettua joulukotia. Asukkaat kertovat, mitkä asiat tuovat juhlan tunnun heidän kotiinsa ja miksi he ovat valinneet juuri tietyn sävymaailman.

1. Valkoinen koti kuin unelma

Kotkassa asuvan Jenna Kylmälän joulusisustus on lämmin ja tunnelmallinen, ripauksella maalaisromantiikkaa. Kodin värimaailma on ympäri vuoden rauhallinen, joten sellaisena hän tykkää pitää sen joulunakin. Pääsävyjä ovat valkoinen ja hopea.

”Ihailen kyllä suuresti koteja, joissa uskalletaan käyttää värejä rohkeasti, mutta jotenkin omassa kodissa värit tuntuvat vierailta”, Jenna sanoo.

valkoinen joulusisustus
Olohuoneen nurkassa seisoo näyttävä huurrekuusi. Kuva: Jenna Kylmälä

Jennan kodissa joulun sävyt vaihtuvat hieman joka vuosi. Ennen valkoisella ja hopealla oli vielä isompi rooli, mutta tänä vuonna koristeissa nähdään myös maanläheisiä sävyjä.

”Vihreä väri on tuonut kivaa vaihtelua. Tänä jouluna sitä tuo meidän kotiin eukalyptuskranssit ja havut.”

valkoinen joulusisustus
Jennan koti on maalaisromanttinen joulukeidas. Kuva: Jenna Kylmälä

Jenna nauttii uusien ja vanhojen sisustusesineiden yhdistelystä. Kotoa löytyy paljon sisustuskaupoista ostettuja uusia joulukoristeita sekä itse tuunattuja, vanhoja koristeita.

”Vanhojen tuunailujen lisäksi innostuin tänä vuonna itse tekemään erilaisia kransseja, joita näkyy meillä niin ulkona kuin sisälläkin.”

Valkoinen joulukoti
Tänä vuonna Jenna on innostunut kranssien tekemisestä. Kuva: Jenna Kylmälä

Jo muutaman vuoden ajan perheessä on ollut tapana laittaa huurrekuusi esille joulukuun alussa. Aidon kuusen tuomaa tunnelmaa ja tuoksua ei kuitenkaan voita mikään, joten jouluksi sisälle tuodaan aito kuusi.

Lue myös: Kuusi tupaan jo marraskuussa! 5 joulufania esittelee joulukuusensa ja kertoo, miksi juhlapuu koristaa heidän kotiaan jo hyvissä ajoin ennen aattoa

joulukattaus
Vihreät havut tuovat lämpöä joulupöydän kattaukseen. Kuva: Jenna Kylmälä

2. Punainen tupa kutsuu peremmälle

Vantaan Korsossa asuvan Henna Poikosen vanha talo on boheemi joulukoti. Sisustuksessa leikitellään perinteisillä joulun sävyillä.

”Punainen ja vihreä ovat joka vuosi ne minun valinnat. Tyylini on sekoitus perinteistä ja vintagea, jossa mukana ripaus modernia ja leikkisyyttä”, Henna kertoo.

Värikäs joulukoti
Hennan joulukoti on unelmien täyttymys. Kuva: Henna Poikonen

Joulua rakastavalla Hennalla on ollut tapana keräillä perinteisiä ja vanhanaikaisia koristeita. Tavaroihin tulee ajan saatossa tunnearvoa, kun joka vuosi ei osta uusia koristeita.

”Haluan ajatella myös ekologisesti, joten joka vuosi kaikki uudet koristeet eivät ole vaihtoehto.”

joulusisustus
Punaisen sävyillä koristeltu aito kuusi on olohuoneen katseenvangitsija. Kuva: Henna Poikonen

Vanhassa talossa havut, kynttilät, kausivalot ja joulun tuoksut tekevät erityisesti joulun. Sekä tietysti aito kuusi.

Lue myös: Joulukuusen hoito-ohjeet: Ota talteen ohjeet, joiden avulla joulukuusi pysyy kauniina koko joulun!

joulukoristeet
Uuden hankkimisen sijaan Hennalla on tapana keräillä joulukoristeita. Kuva: Henna Poikonen
joulusisustus
Kausivaloilla ja kynttilöillä on tärkeä rooli tunnelmanluojana. Kuva: Henna Poikonen

3. Ripaus glamouria kullasta ja messingistä

Helsinkiläinen Mia Joensuu on aina rakastanut katsoa amerikkalaisia jouluelokuvia, joissa koristeissa ei ole säästelty. Sieltä kumpuaa inspiraatio oman kodin jouluun – tosin hieman hillitymmin.

Pääsävyjä ovat kullan ja messingin sävyt, valkoinen ja vaaleanpunainen. Ne ovat pitkälti samat kuin muutenkin arjessa.

”Valkoista haluan tuoda sisustukseen, sillä valkoinen joulu ei valitettavasti ole itsestäänselvyys täällä Etelä-Suomessa, joten pientä lumifiilistä on kiva saada edes sisälle kotiin. Toinen meillä jouluna paljon näkyvä väri on messinki”, Mia kertoo.

joulukoti
Mian joulukoristeet täydentävät kaunista sisustusta. Kuva: Mia Joensuu
joulukattaus
Mia on viimeistellyt joulukattauksen leikkokukilla ja havuilla. Kuva: Mia Joensuu

Joulukoristeet pysyvät pitkälti samana vuodesta toiseen, eikä tänä vuonna ole hankittu mitään uutta. Kristallikruunun heinäkoriste muokkautui vanhoista kuivakukkakimpuista. Asetelmien havuja ja sammalta on haettu omalta pihalta.

joulun värit
Kuva: Mia Joensuu

Kodin kruunu on kuusi, joka seisoo olohuoneen nurkassa marras-joulukuun taitteesta lähtien. Näin siitä ehtiin nauttia tarpeeksi pitkään.

Joulukoristeisiin Mia saa inspiraatiota kaikkialta: ystäviltä, ohjelmista ja sosiaalisesta mediasta.

”Tärkeintä itselleni joulusisustuksessa on ehdottomasti sen tuoma rauha ja valon pilkahdus muuten niin pimeään vuodenaikaan.”

joulukattaus
Kaunis kattaus tuo juhlamielen. Kuva: Mia Joensuu

Kommentoi

Kommentoi juttua: Jenna sisustaa valkoisella, Henna punaisella ja Mia messingillä: 3 erilaista sisustajaa esittelee upeat joulukeitaansa – katso kuvat!

SINIKKA103

Hennan oli normaalein ja lämpimin

Sinun täytyy kommentoidaksesi.