Sisustus

Kauneimmat vuodevaatteet – näitä Dekon toimittaja käyttäisi

Ei ole yhdentekevää millaisissa vuodevaatteissa nukut. Sekä värillä että materiaalilla on väliä. Tässä syksyn kauneimmat.

Kokosimme yhteen syksyn kauneimmat vuodevaatteet. Vuodevaatteilla ja tekstiileillä saa helposti uuden ilmeen, ja niillä on iso osa makuuhuoneen tunnelman luojana. Makuuhuone kannattaakin sisustaa niin, että se tukee rauhallista yöunta.

Missä huoneessa ja tunnelmassa itse mieluiten nukkuisit?

Lue myös: Parempien unien puolesta – 3 vinkkiä makuuhuoneeseen

Kauneimmat vuodevaatteet: kuosilla vai ilman?

Toiset suosivat kuosillisia lakanoita, toiset taas yksivärisiä. Valinta on paljolti persoonakysymys, mutta yleisesti makuuhuoneeseen kannattaa valita rauhoittavia värisävyjä, kuten vaaleita sävyjä tai levollista sinistä. Mikäli kuosit houkuttavat, on samaa kuosia usein tarjolla monessa eri värissä.

Kauneimmat vuodevaatteet. Makuuhuone. Kuva: Pekka Homström/Otavamedia, styling Jenni Juurinen
Pellavaiset unikkolakanat ja tyynyliinat, Marimekko. Pellavaiset koristetyynyt, Anno. Yksiväriset 50 x 60 cm tyynyliinat harmaan sävyissä, Balmuir. Fermin Herman-jakkara ja Hayn Lup-kynttilän- pidike, Formverk. Ryijymatto ja kaksipuoleinen kahdenhengen päiväpeitto, Tikau. Klassinen AJ-herätyskello uudessa harmaassa värissä, Stockmann. Maija Albrechtin Profiili-grafiikan- teos, Grafoteekki. Pieni peili on kuvausrekvisiittaa.

Luonnonmateriaalit hellivät

Sängyn tekstiileiksi kannattaa valita ensisijaisesti luonnonmateriaaleja, kuten puuvillaa ja pellavaa, sillä ne eivät hiosta ja pysyvät kuumallakin säällä vilpoisan tuntuisena. Hyviä valintoja lakanamateriaaleina ovat myös puuvillatrikoo, perkaalipuuvilla ja hamppu.

Kauneimmat vuodevaatteet. Makuuhuone. Kuva: Pekka Holmström/otavamedia
Saanan ja Ollin uutuuskuosi Unien talo-pussilakanat on tehty 100-prosenttisesta hampusta, Saana ja Olli. Juuttikankainen koristetyynynpäällinen 35 x 50 cm, Tikau. Sina- pinkeltainen tyynyliina on osa samanväristä pussilakanasettiä ja matto, Granit. Vohvelikankainen Capri-kylpytakki, Balmuir. Bouroullecin veljesten suunnittelema puinen sivupöytä, Artek. Harmaa Aatos-maljakko, Anno.

Melkein kuin hotellissa

Monet haaveilevat hotelliöistä ja muistavat hotellien valkoiset lakanat erityisen ylellisinä.  Nyt hotellilakanoiden tuntua saa myös omaan kotiin. Monet valmistajat ovat ottaneet mallistoonsa hotellilaatuisia, yksivärisen hienostuneita vuodevaatteita.

Lue myös: Sinisiä unia tunnelmallisessa makuuhuoneessa

Myös tyynyjen ja peittojen huoltoon ja valintaan kannattaa kiinnittää huomiota. Siitä voit lukea lisää täältä: Nuku paremmin: Näin valitset hyvän sängyn, patjan ja tyynyn.

Makuuhuone Kuva: Pekka Holström/Otavamedia
Nougat-pellavapussilakanat, Anno. Carola-torkkuhuopa, Lennol. Harmaa, vohvelipintainen torkkupeitto, Granit. Mustalla kantatut tyynyliinat ovat osa Mia P -pussilakanasettiä sekä Fina-peili, Jotex. Naoto Fukasawan suunnittelema Hiroshima-tuoli, Artek. Tie-matto on kierrätettyä puuvillaa, Finarte. Tuuli-Anna Viitasen teokset Kirjeitä foobikolle, Grafoteekki. Borås Tapeterin Sence of Silence -tapetti, K-Rauta.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kauneimmat vuodevaatteet – näitä Dekon toimittaja käyttäisi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.