Sisustus

Klaus Haapaniemen satuketut valloittavat

Klaus Haapaniemi on suunnitellut Iittalalle kaksi modernia taidelasiesinettä. Sympaattiset Vulpes-ketut on toteutettu Iittalan lasinpuhaltajien ja Haapaniemen yhteistyönä. Kettujen työstämisessä on yhdistelty vaativia kuuma- ja kylmämuokkausmenetelmiä.

Haapaniemen ketut jatkavat hänen satumaisista hahmoista tunnettua kädenjälkeään. Ketut kiinnostavat Haapaniemeä, sillä niiden juuret johdattavat mytologiaan.

”Kettuja ympäröi tietynlainen salaperäisyyden verho, vaikka ne ovatkin tuttuja eläimiä. Saduissa ja uskomuksissa kettu usein päihittää vastustajansa ylivertaisella älyllään, ja näin se muistuttaa meitä itsenäisen ajattelun tärkeydestä. Ketun olemus muuntuu hyvin lasiesineeksi, jonka herkkyydessä ja muodonmuutoksessa on sekä feminiinisyyttä että maskuliinisuutta. Lasi on vaikeasti työstettävä, joskus arvaamaton ja hauras materiaali. Lasissa on ketun luontoa.”

Klaus_Haapaniemi_JPG

Vulpes-kettuja on kaksi, seisova kuparinvärinen Punaselkä ja istuva sinisävyinen napakettu Hopeaselkä. Keräilyesineiden hinta on 1250 e. Niiden mukana tulee Klaus Haapaniemen allekirjoittama aitoustodistus. Ketut tulevat myyntiin 4.1.2016. Lisätietoja Iittala.

Vulpes_Polar_fox_JPG

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Klaus Haapaniemen satuketut valloittavat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.