Sisustus

Kokonaiset elävät puut tulevat nyt sisätiloihin – nämä ovat vihersisustuksen kuumimmat trendit

Vihertrendit olivat selvästi näkyvissä maailman suurimmassa sisustusalan tapahtumassa Milan Design Weekissä. Näistä vihreistä asioista kohistaan nyt maailmalla!

Huhtikuun alussa Milano kokosi kaupunkiinsa sisustus- ja designalan ihmiset. Maailman suurimmat sisustusmessut ja kaupungin kadut täyttänyt Milan Design Week helli visualisteja.

Dekon toimitus oli mukana messuilla. Mitä sieltä jäi käteen? Mistä sisustustrendeistä maailmalla nyt inspiroidutaan?

Yhä suurempia viheristutuksia ja kokonaisia puita

Vihertrendit ovat kantautuneet jo suomalaisenkin kodinsisustajan neliöihin. Vuosia poissa olleet viherkasvit ovat vallanneet kodit, ikkunoihin on ripustettu amppeleita ja ruukkuihin istutettu mummon vanhoja viherkasveja. Ja tämä huuma vain jatkuu.

Lue myös: Kevään trendikkäimmät ruukut viherkasveille

Ilmiselvänä trendinä Milanossa oli nähtävissä yhä suuremmat ja näyttävämmät viheristutukset ja kokonaisten puiden käyttö messuosastojen somisteena. Olipas täyteläistä!

Atelier Vierkantin huikeat, jopa ihmisen korkuiset keraamiset ruukut puuistutuksineen olivat häkellyttävän hienoja. Kyseisen yrityksen osasto oli kiinnostava ja vaikuttava messukansan mielestä. Näissä ruukuissa on upeita kuoseja, värejä ja muotoja. Näitä on saatava pian Suomeen!

Vain harvalla osastolla oli somisteena enää leikkokukkia. Kaikki oli korvattu puilla, istutettuna ja ilman.

Esimerkiksi puutarhakalusteita valmistava Dedon oli täräyttänyt vahvoilla vaijereilla messuosastonsa kattoon neuvottelupöydän ylle kokonaisen puun juurineen. Puu on ilmiselvästi messusisustamisen kärkeä juuri nyt. Ja koosta ei kitsasteltu!

Kokonainen puu hämmästytti puutarhakalustevalmistaja Dedonin osastolla.

Huonekaluvalmistaja Fritz Hansenin messuosastolla oli toteutettu talon ääriviivoja mukaileva metallikehikko, jonka seinärakenteet olivat kokonaan viherkasveilla toteutetut.

Yksittäisiä ruukkuja oli valtava määrä, ja yhdessä valojen kanssa erilaiset vihreän sävyt näyttivät hurmaavan kodikkaalta messuvilinän keskellä.

Aikaisemmin olen kohdannut viherseiniä, mutta tämä oli jo kokonainen talo!

Fritz Hansenin messuosasto Milanon sisustusmessuilla.
Huonekaluvalmistaja Fritz Hansenin messuosastolla metallikehikon seinärakenteet olivat kokonaan viherkasveista.

Bosco Verticale: ällistyttävä nähtävyys Milanossa

Vihersisustuksen trendit näkyivät myös kaupungilla. Tom Dixon avasi uuden ravintolan Milanoon (katso jutun pääkuva!) vastalauseena kertakäyttöisille messuständeille. Ravintolassa esiteltiin Dixonin uutuudet ja jatkossa se pysyy kaupunkilaisten ilona.

Matkalla designtapahtumiin ei voinut olla huomaamatta tätä ällistyttävää puiden ja pensaiden verhoamaa nähtävyyttä: Bosco Verticale (suom. pystysuora metsä) on kahden vuonna 2014 valmistuneen tornitalon pari, joissa jokaisessa asunnossa on ainakin yksi parveke. Näihin tornitaloihin on istutettu yhteensä 900 puuta.

Arkkitehti Stefano Boerin suunnittelemat talot on huomioitu maailmanlaajuisesti ja ne voittivat jo vuonna 2014 Saksan Arkkitehtuurimuseon ja Frankfurtin kaupungin myöntämän kansainvälisen tornitalokilpailun.

Bosco Verticale
Bosco Verticalen tornitaloihin on istutettu yhteensä 900 puuta.

Kaunistahan olisi istuttaa meille Suomeenkin parvekkeet täyteen suuria puita. Ikävä kyllä taitaisimme silloin myöriä talven lumituiskujen ja pakkasten jälkeen yhä pahemmissa kosteusvaurioissa.

Mutta eipä huolta! Olemme olleet huomaamattamme mukana tässä viherbuumissa jo vuosikymmeniä: Kesäkuussa tulee taas se aika, kun omakotitalojen kuistit täyttyvät kauniista koivuista.  Suomen juhannus on nyt maailman trendikkäintä aikaa vihersisustajille!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kokonaiset elävät puut tulevat nyt sisätiloihin – nämä ovat vihersisustuksen kuumimmat trendit

Aijo

Pohjapiirrokset ennen ja nyt olisivat hyvä lisä!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.