Sisustus

Maaliskuun Dekossa: näin sisustat toimivan työhuoneen & ajankohtaiset pintamateriaalit

Maaliskuun Deko kertoo, miten valitset kodin pintamateriaalit ajan hengessä ja näyttää, että pieneenkin tilaan on mahdollista rakentaa toimiva ja viihtyisä työtila.

1. Neljä upeaa kotia taiten sisustetusta töölöläiskaksiosta kirpparikalustettuun lontoolaisrivariin

Iiron ja Tapanin töölöläiskodin sisustustyyli on moderni, italialainen ja skandinaavisen minimalistinen. Avarassa kaksiossa huomio kiinnittyy taideteoksia muistuttaviin designvalaisimiin ja asukkaiden rakastamaan taiteeseen.

Jotakin parin suhteesta taiteeseen kertoo se, että putkiremonttia varten säästetyt rahat sijoitettiin Marjatta Tapiolan maalaukseen, joka oli pakko saada.

Alkuperäinen kakluuni määritti olohuone-ruokailutilan seinien beigen värin.
Designvalaisimissa Iiroa kiehtoo niiden veistoksellisuus. Tanskasta käytettynä hankittu hämähäkkimäinen Dear Ingo -valaisin on Iiron valinta, jolle Tapani lämpeni hitaasti. Kuva Frida Steiner.
Vanhassa talossa on runsaasti asukkaat ensisilmäyksellä ihastuttaneita kaari- ja erkkeri-ikkunoita.
Erilaiset kaari- ja erkkeri-ikkunat ovat kodin kruunuja, joihin Iiro ihastui ensinäkemältä. Kuva Frida Steiner.

Karoliinan perheen asumisunelmasta tuli totta hyvän arpaonnen ansiosta. Perhe voitti oikeuden ostaa tontti Vantaan asuntomessualueelta, mietti millaisen kodin haluaa ja ryhtyi rakennushommiin. Rouhean lempeästi sisustetun kodin värimaailmaa hallitsevat musta, valkoinen ja harmaa.

Vera Öller etsi perheineen pari vuotta uutta kotia. Remontoitava kohde ei pelottanut sisustamisen ammattilaista, sillä hän näki jo pohjasta asunnon mahdollisuudet. Kun sopiva koti löytyi, remontissa sinne saatiin mahdutettua yksi lisähuone ja kodinhoitotila. Uudessa kodissa ei myöskään arasteltu värivalinnoissa eikä tapettien kuvioissa.

Paulin ja Nikon tunnelmallinen lontoolaiskoti levittäytyy kolmeen kerrokseen. Sisustus on rakennettu  vintagelöydöistä ja edullisten ketjuliikkeiden parhaista paloista. Lopputulos on hieno taidonnäyte siitä, mitä taitava ja kärsivällinen sisustaja voi saada aikaan pienemmälläkin budjetilla.

2. Näin teet työhuoneesta viihtyisän ja toimivan

Yhä useampi tekee ainakin osan työviikostaan etätöinä. Miten rakentaa kodin työpisteestä toimiva, viihtyisä ja ergonominen? Katso toimivat vinkit ja ideat jutustamme!

Iso, useamman perheenjäsenen yhteinen työpöytä säästää lopulta tilaa.
Ison työpöydän ääressä on tilaa useammallekin työpisteelle. Kun pöydän nostaa keskelle lattiaa, sen ääressä mahtuu kestitsemään isompaakin vierasjoukkoa. Voit elävöittää ikkunatonta tilaa taiteella tai maalaamalla seinän vahvalla värillä. Kuva Fritz Hansen/Vepsäläinen.
Sirorakenteinen työpöytä on nappivalinta pieneen tilaan. Avohyllyt tuovat kaivattua säilytystilaa.
Valitse kapea ja sirojalkainen työpöytä, jos työpisteesi sijaitsee käytävällä tai muuten ahtaassa tilassa. Säilytystilaa tuovat ilmavat avohyllyt. Kuva Hartôn.

3. Muotokuvan muodonmuutos

Kultakehykset, öljyvärit, vakava poseeraus parhaat päällä. Nämä kolme asiaa taitavat väistämättä tulla mieleen, kun puhutaan muotokuvasta. Mutta miltä näyttää nykymuotokuva? Ei ainakaan pönäkältä!

Matti Pikkujämsän suosituin muotokuva on potretti turkoosilla taustalla.
Matti Pikkujämsä tekee muotokuvia ateljeessaan Helsingin Punavuoressa. Hän on tehnyt  muotokuvia sadoille, ehkä jopa tuhannelle henkilölle tai perheelle – eikä kuvien teettämisen suosiolle näy loppua. Kuva Anni Reenpää.

4. Kodin pintamateriaalit ajan hengessä

Kodin pinnoissa suosion harjalla jatkavat maanläheiset värit ja kuosit. rohkelikko tekee myös yllättäviä värivalintoja.

Maanläheiset värit ja kuosit ovat edelleen suosittuja pintamateriaaleissa.
Brittiläisen maaseudun vehreät, kumpuilevat niityt ovat innoittaneet tapettikuosin tekijöitä. Cole&Sonin Botanoical-sarjan Meadow Pratum -kuosi muistuttaa aaltoilevaa niinipunosta.
Sininen on punaisen värin rinnalla yllättävä, mutta uudella tavalla viehättävä valinta.
Roosa, ruusu ja persikka yllättävät siniseen yhdistettynä. Rohkea valitsee pintamateriaaleihin punaisen sävyjä ja maustaa kokonaisuutta ripauksella sinistä. Kuva Alcro.
Tummat puupinnat sulautuvat vihreän rinnalle.
Kaipaatko väriä valkoiseen keittiöön? Maalaa valkoisen keittiön välitila tuhdilla vihreän sävyllä. Kokonaisuus näyttää entistä ajankohtaisemmalta, kun valitset vihreän rinnalle tummaa puuta. Kuva Kvik.

Deko 3/19 on kaupoissa keskiviikkona 6.3. Hanki digilehden lukuoikeus tai tilaa Deko suoraan kotiisi, jolloin tuoreet sisustuskuulumiset tippuvat postiluukustasi heti ilmestymispäivänä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Maaliskuun Dekossa: näin sisustat toimivan työhuoneen & ajankohtaiset pintamateriaalit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.