Sisustus

Marmorin hoito onnistuu huolettomasti – ota vinkit talteen

Jos olet investoinut marmoriin, pidä siitä myös hyvää huolta. Lue marmorin hoito-ohjeet, joiden avulla säilytät kivitasosi upean ulkoasun.

1 Jokapäiväinen puhdistus pitää marmorin kunnossa

Mikrokuituliina ja vesi ovat parhaat puhdistusvälineet marmorille. Niitä kannattaakin heilutella marmoripinnalla usein. Kostea tai nihkeä pyyhe on riittävän märkä. Lisää tarvittaessa neutraalia (pH 7) pesuainetta veteen.

Hankaavat puhdistusaineet ja välineet vahingoittavat marmorin pintaa. Samoin tekevät valkaisuainetta tai vahvoja happoja sisältävät pesuaineet. Varman päälle pelaava hankkii marmorin hoitoon tarkoitetun puhdistusaineen.

2 Poista tahra välittömästi

Marmori on huokoinen, vettä imevä materiaali. Poista tahrat ja liat heti ennen kuin ne ehtivät kuivua tai imeytyä kiveen. Erityisesti kahvi, tee, punaviini, erilaiset öljyt ja happamat hedelmät voivat jättää ikäviä jälkiä kuivuttuaan.

marmori
Kuva: Pekka Holmström/Otavamedia

Pyyhkimiseen käy talouspaperi, vesi ja astianpesuaine. Pinttyneitä tahroja voi kokeilla poistaa marmorin puhdistamiseen tarkoitetulla aineella.

3 Varo naarmuja ja lämpövaurioita

Graniittia pehmeämpi marmori vetää helposti naarmuja pintaansa. Käytä alustaa leikatessa sekä kuumien astioiden ja juomien alla.

Suojaus on avainsana marmorin hoidossa

Marmori on suojattava aina ennen käyttöönottoa, mikäli sitä ei ole tehty jo tehtaalla. Suojaus tekee pinnat helpommin hoidettaviksi ja estää haastavien tahrojen syntymistä. Suojaus uusitaan tarpeen mukaan.

Lähteet: Diapol.fiErikstone.com, Loimaankivi.fi, Tulikivi.fi.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Marmorin hoito onnistuu huolettomasti – ota vinkit talteen

Sinun täytyy kommentoidaksesi.