Sisustus

Mikä on paras iso televisio? Vertailussa viisi edullista 55-tuumaista 4k-televisiota – Tekniikan Maailman testitulokset yllättivät!

Nykyään isonkin television voi saada edullisesti. Tekniikan Maailman 55-tuumaisten 4k-televisioiden testissä yllätti se, miten isoja eroja laitteiden laadussa on.

Tekniikan Maailma testasi edulliset, isot televisiot. Testitulokset yllättivät, sillä kuvanlaatu vaihteli testatuissa televioissa todella paljon, välttävästä erinomaiseen.

Mikä testatuista televisioista oli paras?

Samsung UE55NU7105: Tarjolla parasta kuvaa

55 tuuman nestekidenäyttö, hinta 500 e, samsung.fi

Samsung UE55NU7105

Millainen kuva?

Samsungilla on koko testin paras kuva. Kontrasti on riittävä, eikä valovuoto häiritse katselua.

Heikot kohdat ovat kuvan haalistuminen ja sinertyminen katselukulman suurentuessa sekä liikkeiden nykivyys.

Millainen ääni?

Kaiutinääni on tumma, ja muovilaatikkomainen keskialuekorostus suttaa myös puheääntä.

Kuulokkeiden kytkeminen ei ole mahdollista: ei kaapelilla eikä bluetoothillakaan.

Millainen käyttää?

Perinteisen kauko-ohjaimen ansiosta käyttö on sujuvaa. Televisio reagoi komentoihin jouhevasti, mutta kotivalikko voisi olla selkeämpi. Samsung jää muiden jälkeen lähinnä liitäntöjen ja tallennusominaisuuksien puutteiden takia.

Vertailun ainoa laite, jolla ei pysty tallentamaan tv-ohjelmia usb-kiintolevylle. Internetselain on selvästi ryhmän paras.

Kuvanlaatu vaihteli testatuissa telkkareissa erinomaisesta välttävään.

Panasonic TX-55FX700E: Helppo käyttää

55 tuuman nestekidenäyttö, hinta 700 e, panasonic.fi

Panasonic TX-55FX700E

Millainen kuva?

Panasonicin kuva on testin toiseksi paras. Kuvan eri kirkkaustasot toistuvat hyvin, ja liiketoiston tasaisuus on vertailun paras.

Kuvan vaatimaton kontrasti häiritsee.

Millainen ääni?

Tumma ja hieman kumea ääni on testiryhmän parhaimmistoa. Äänen saa ulos sekä kuulokeliitännästä, bluetoothilla että digitaalisesti.

Millainen käyttää?

Kauko-ohjain on suuri ja selkeä, ja laite reagoi komentoihin nopeasti. Ominaisuudet ovat LG:n ohella testin monipuolisimmat.

Internetselain on lähes käyttökelvoton. Tallennustoimintojen käyttöönotto on muita hankalampaa, sillä kiintolevy pitää ottaa mukaan manuaalisesti asetusvalikon kautta ja ajansiirtotoiminnon joutuu kytkemään erikseen päälle.

Philips 55PUS7363/12: Kirkasääninen televisio

55” nestekidenäyttö, hinta: 700 e, philips.fi

Philips 55PUS7363/12

Millainen kuva?

Kuvanlaatu on kokonaisuutena hyvä. Näytössä on hyvä kontrasti ja melko laaja katselukulma.

Kuvan yleissävy poikkeaa melko paljon norminmukaisesta. Liiketoisto edustaa parhaimmistoa.

Millainen ääni?

Kirkas ääni on vertailun parhaimmistoa. Hifistä ei voi puhua, mutta kaikesta saa selvää.

Ulos äänen saa kuulokeliittimestä sekä hdmi- että digitaaliliitännöistä.

Millainen käyttää?

Uuden Oreo- eli Android 8-järjestelmänkäyttö vaatii jonkin verran totuttelua. Kotivalikon saa muokattua mieleisekseen. Oletussovellusten valikoima on suppea, mutta kaiken tarvittavan saa asennettua Googlen kaupasta.

Kauko-ohjaimella pääsee yhdellä painalluksella tv-vastaanottoon. Internetselain on melko nopea, mutta jotkin sivut toimivat huonosti.

LG 55UK6400: Vaatimaton kuvanlaatu

55 tuuman nestekidenäyttö, hinta 550 e, lg.com/fi

LG 55UK6400

Millainen kuva?

LG:n kuva on tumma ja punertava. Kirkkaus pienenee katselukulman suurentuessa, ja näkymä synkkenee entisestään. Kun tämä yhdistetään vaatimattomaan kontrastiin ja huonoon liiketoistoon, kehuille ei juuri jää tilaa.

Millainen ääni?

Kaiutinääni on keskialueinen ja muovilaatikkomainen. Ääntä ei saa ulos analogisesti.

Langattomasti ääni siirtyy bluetoothilla ja langallisesti hdmi- sekä digitaaliliitännöistä.

Millainen käyttää?

Ominaisuuksiltaan Panasonicin ohella vertailun monipuolisin tv. Liikeohjaimelle suunnitellun käyttöliittymän käyttö tavallisella kapulalla on hankalaa.

Reagointi kauko-ohjaimeen on hidasta. Kuvat ja mediatiedostot latautuvat hitaasti. Ei näytä teräväpiirtokuvan koko alaa millään asetuksilla. Varsin hidas internetselain toimii luotettavasti.

Grundig 55VLX7730WP: Ripeästi toimiva

55 tuuman nestekidenäyttö, hinta: 600 e, grundig.fi

Grundig 55VLX7730WP

Millainen kuva?

Kontrasti suoraan edestä on vertailun paras. Näkymä tummenee ja sinertyy todella paljon katselukulman suurentuessa. Kuvassa näkyy voimakkaita värivirheitä. Väritoistossa on puutteita. Kuvasäädöt ovat suppeat.

Millainen ääni?

Ääni on ohut, purkkimainen ja särisevä. Valmistajan mukaan toistoa on sittemmin korjattu. Äänen saa ulos kuulokeliittimestä, bluetoothilla ja digitaaliliitännöistä.

Millainen käyttää?

Kaukosäätimeen reagointi on nopeaa, ja sen näppäintuntuma on selkeä. Katsomon, Ruudun, Amazon Primen ja Netflixin katsominen ei onnistu, ainoastaan Areenan ja Youtuben. Kuvien katselu usb-tikulta on hidasta. Internetselain on kohtuullisen nopea, mutta kuvanlaatu on siinä huono.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mikä on paras iso televisio? Vertailussa viisi edullista 55-tuumaista 4k-televisiota – Tekniikan Maailman testitulokset yllättivät!

töllötin

Onko 55″ televisio ”isotelevisio”? 70 tuumainen ollut itsellä jo kymmenen vuotta ja ajattelisin että 90 tuumainen voisi olla iso televisio.
Tosin meillä taitaa kissa katsoa eniten telkkaa ja muut katsoo omilta laitteiltaan (Kännykät, tietokoneet)

JJ75

Kaiuttimen äänellä ei voi puhua sanasta kaiutin. Täyttä paskaa tuommoset muovihärpäkkeet… vain kuvalla ja ominaisuuksilla on merkitystä, ei äänellä. Ne saa ulos vahvistimen ja oikeidenkin kaiuttimien kautta.

Eetu

Todella kattava testi ja sai hyvin kuvaa, missä nykyään telkkarit menevät. Itse tarvitsisin työpaikalle isoja telkkareita, jotka toimivat infonäyttöinä asiakkaillemme. Taidan kääntyä tuohon voittajamalliin!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.