Sisustus

Nuorenparin tunnelmallinen kaksio Kaivopuistossa: "Kotimme pääsi oikeuksiinsa tummasävyisenä"

Kun rohkeus voitti käytännöllisyyden, Lindan ja Henrin koti vanhassa kivitalossa Helsingin Ullanlinnassa puhkesi kukkaan. Uutta väriä saivat seinät, huonekalut ja jopa matot.

Asukkaat: Perheyritys Havin toimitusjohtaja Linda Schlobohm ja Getty Imagesin asiakkuuspäällikkö Henri Schlobohm.

Koti: Kaksio vuonna 1926 valmistuneessa kerrostalossa Helsingin Ullanlinnassa.

Miten löysitte asunnon?

Linda:

Halusimme ensimmäisen yhteisen kotimme sijaitsevat meren äärellä, vanhassa kivitalossa. Olimme käyneet loputtomasti näytöillä, kunnes tämän 1920-luvulla rakennetun asunnon muokkausmahdollisuudet veivät meidät mennessään.

Meitä ilahdutti myös Kaivopuiston kupeessa sijaistevan kodin kaunis valo ja upeat isot ikkunat.

Aidot matot elävöittävät olohuoneen harmaaseen ja vaaleaan painottuvaa värimaailmaa.
Harmaa-vaaleaa värimaailmaa Linda ja Henri elävöittivät monen käsinkudotun maton yhdistelmällä.
Pienet, kauniit yksityiskohdat ovat tärkeitä kattauksissa.
Tässä kodissa vietetään usein illanistujaisia perheen ja ystävien kesken. Visuaalisuus on kattauksessa puoliruokaa. Tunnelmalliseen pöytään Linda yhdistelee eläviä ja kuivakukkia, pitkiä kynttilöitä ja kangasservettejä.
Ikkunalaudoilla on kauniita asetelmia.
Kuivakukkia voi kerätä luonnosta, ja ne ovat nyt trendikkäitä. Perheyrityksen uutena toimitusjohtajana Linda on laajentanut valikoimaa sisustustuotteisiin. Lasimaljakko Havi’s Home, savimaljakko Olkkari. Norsu on saatu Henrin isältä, joka keräsi koristenorsuja ulkomaanmatkoilta.

Miten muokkasitte asunnon pohjan mieleiseksenne?

Huoneisto vaati ison remontin, jotta siitä saatiin asumiskelpoinen. Seiniä purettiin, ja oviaukkoja laajennettiin.

Olimme itse mukana asunnon purkuhommissa, mutta remontoinnissa ja pohjan uudelleen piirtämisessä käytimme asiantuntijoita apuna. Elisa Korpijärvi suunnitteli meille upean keittiön marmoritasoilla ja mustilla ranskalaisilla valaisimilla.

Myös kylppäri koki suuren muutoksen. Siitä tuli toiveidemme mukaan ylellinen ja toimiva.

Alkuperäisen keittokomeron pieni koko lähinnä nauratti meitä ja halusimme tuplata keittiön koon remontissa. Uusiksi piirretyn keittiön kaivattu lisätila napattiin osaksi eteisen puolelta ja osaksi nykyisen keittiön tilalla sijainneesta nukkumaparvesta.

Kylpyhuoneeseen piirrettiin lisää tilaa vanhasta komerosta, joka sijaitsi kylpyhuoneen takaosassa. Syvennykseen sijoitettiin pesutorni ja näin saatiin myös etuosan suihkutilaa avarrettua. Saunaa emme kaupunkikotiin kaivanneet, joten muutimme sen tilavaksi vaatehuoneeksi.

Lue myös: Nuoripari remontoi jugendtaloon avaran kodin – nerokas työtilaratkaisu tuo lisää tilaa

Mistä aineksista kotinne sisustus on syntynyt?

Kotimme oli aiemmin vaalea, mutta nyt olemme rohjenneet tunnelmoimaan.

Maalasimme vasta hiljattain olohuoneen ja makuuhuoneen seinät uudelleen ja hankimme muutaman tummemman sävyisen huonekalun. Tuntui, että koti pääsi oikeuksiinsa vasta nyt tummempisävyisenä.

Uskalsimme kokeilla jotakin uutta, ja se kannatti. Proloque Shopin Nooralta ja Elsalta saimme apua sävymaailmojen suunnitteluun sekä niihin sopivien mattojen ja muiden tekstiilien runsaan rentoon yhdistelmään.

Olohuoneen upea kristallikruunu on Henrin suvusta. Se tuli parin kotiin mutkien kautta.
Kauniit tehosteseinät on maalattu Annie Sloanin kalkkimaaleilla. Niillä seiniin on saatu kaunis samettinen mattapinta. Tyynyt ovat Havi’s Home Anemone -mallistoa, matot Proloque Shopista. 50-luvun vintagekärry huudettiin Bukowskin huutokaupasta. Marimekon Uurna-maljakon väri on trendikäs okra. Upea kristallikruunu on kulkenut Henrin suvussa. Se saatiin pariskunnan kotiin muutaman mutkan kautta.
"Remontissa kodin pohja muutettiin toimivammaksi ja skandinaavisen ajatonta sisustusta ryyditettiin pehmeämmällä ja runsaammalla värimaailmalla". Linda kertoo.
”Uudistimme remontissa kodin pohjaa toimivammaksi. Halusimme sisustuksesta ajattoman ja skandinaavisen, kuitenkin runsaammalla ja pehmeämmällä värimaailmalla”, Linda sanoo.

Mikä teille on kotona tärkeää?

Ihmiset tekevät tietysti kodin tunnelman, mutta kotia on kiva piristää myös muulla tavoin. Kukat, kynttilät ja hyvät tuoksut, ne ovat tärkeitä.

Teemme paljon töitä ja työmatkojakin on melkoisesti, siksi on tärkeää, että kodissa on valmiudet mukavaan arkipäiväiseen tunnelmointiin.

Olemme nautiskelijoita ja meille se tarkoittaa tunnelmamusiikkia, rupattelua kynttilän valossa, kaunista kattausta ja hyvää ruokaa. Lämminhenkiset illat ystävien ja perheen parissa ovat meidän mieleemme.

Kodin värimaailmaa hallitsevat pehmeät sävyt.
Lindan ja Henrin kodin värimaailmaa on viety vaaleasta tummempaan suuntaan. Senkki on A. S. Helsingön, valaisin Vinkel Shopista.
Vaaleasävyisessä avokeittiössä on marmoritaso ja mustat seinävalaisimet. Kodissa on myös antiikkia ja kierrätettyjä huonekaluja.
Kauniin avokeittiön suunnitteli Eliisa Korpijärvi. Keittiöön valikoitui vaalea marmoritaso ja mustat ranskalaiset seinävalaisimet. Lindan ja Henrin kodissa on myös antiikkia ja kierrätettyjä huonekaluja.
Olo- ja makuuhuoneen seinät maalattiin hiljattain uudelleen. Samalla hankittiin muutama sävyltään tummempi huonekalu.
Remontin aikoihin Linda ja Henri tilasivat tuplaovet Matti- oven mallistosta. Vuoteen muhkea petaus on koottu Familonin peitoista, tyynyistä ja pellavalakanoista. Sisustustyynyt ovat Proloque Shopista ja paksu tikattu samettipeite Stockmannilta. Rahi on Hakolan.

Mitkä ovat kodissanne merkityksellisiä tavaroita?

Yksi merkittävimmistä kotimme tavaroista on kristallikruunu, joka on Henrin isoäidin vanha. Hassua on se, että se on tullut meille huutokaupan kautta.

Kun Henrin isoäidin tavaroita annettiin huutokauppaan Helanderille, myös kristallikruunu meni samalla myyntiin. Suku tuli kuitenkin katumapäälle, mutta huutokauppaa ei enää pystytty perumaan. Meille tuli voimakas tunne, että meidän on saatava kruunu takaisin sukuun, ja niin me huusimme sen yhteisen kotimme liitoksi.

Myös Lennart Segerstrålen taululla on pitkä historia Henrin suvussa. Nyt me saamme jatkaa taulun omistajina ja kuljettaa sitä matkassamme, antaa oman pätkämme historiaa.

Juttu on ilmestynyt Dekossa 11/2018.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Nuorenparin tunnelmallinen kaksio Kaivopuistossa: "Kotimme pääsi oikeuksiinsa tummasävyisenä"

Sinun täytyy kommentoidaksesi.