Sisustus

Nyt sen voi paljastaa: Dekon kohteena Porin asuntomessuilla on massiivipuinen CLT-talo

Talo Haltiattaren kuusihenkinen rakentajaperhe on toisen taloprojektinsa kimpussa. Tutustu nyt clt-talon ja rakentajaperheen taustoihin! Talon asuntomessupäiväkirjaa voit seurata tästä lähtien kaksi kertaa kuukaudessa.

”Porin asuntomessuihin on aikaa enää alle puoli vuotta. Taloprojektimme on käynnistynyt kuitenkin jo keväällä vuonna 2016, kun tämän vuoden asuntomessujen tontit Porissa tulivat haettavaksi. Olimme tehneet päätöksen uuden talon rakentamisesta, koska vanha kotitalomme oli käynyt ahtaaksi. Se rakennettiin yli 10 vuotta sitten tilanteessa, jossa meillä oli vasta yksi taapero. Nyt vanhin lapsistamme on 13-vuotias, ja lapsia on tullut hänen jälkeensä vielä kolme lisää, nyt 10-, 4- ja 2-vuotiaat.

Talo Haltiatar Porin asuntomessuilla 2018 on Clt-talo.
Rouhikon rakentajaperhe koolla talossa. Kuva: Pia Taimi/Valokuvaus Pia

Tällä kertaa halusimme rakentaa yksilöllisen massiivipuisen kodin, jonka suunnittelun lähtökohtana oli arkielämän sujuminen nyt ja tulevaisuudessa. Arkkitehtimme Marko Raiski oli alusta alkaen kiinnostunut massiivipuisesta CLT-materiaalista sen rakennekestävyyden vuoksi. Talomme runkomateriaaleiksi valittiin alakertaan lämpökiviharkot ja yläkertaan Crosslamin CLT-elementit. Runkomateriaalit jäävät myös sisäpinnoiksi.

Ulkoapäin taloa katsottaessa, ei pystyisi arvaamaan sisäpintojen materiaaleja. Talon alakertaa peittää ulkoa lehtikuusi, joka korostaa yläkerran kattotiilistä tehtyä ulkopintaa.

Talo Haltiatar Porin asuntomessuilla 2018 on Clt-talo.
Kuva: Paula Hellberg

Tällä hetkellä sisätiloissa hiotaan lattioita ja ulkopuolella asennetaan lehtikuusta. Pikkuhiljaa pystymme näkemään jo hetken, kun voimme kutsua teidät nauttimaan kotimme ainutlaatuisesta tunnelmasta.”

Nina Rouhikko, rakentajaperheen äiti

Asuntomessut Porissa 6.7.–5.8.2018. Talo Haltiatar on kohde numero 26.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Nyt sen voi paljastaa: Dekon kohteena Porin asuntomessuilla on massiivipuinen CLT-talo

Sinun täytyy kommentoidaksesi.