Sisustus

Oiva Toikan lasilinnun hinta jopa yli 4000 euroa! Omistatko sinä tämän Toikan arvokkaimman linnun?

Kotivitriinien klassikot, Oiva Toikan lasilinnut, ovat nousemassa uuteen arvoon. Design-asiantuntija kertoo, mikä linnuista on kaikkein arvokkain.

Käsityönä valmistetut ja suomalaisten rakastamat Oiva Toikan uniikit lasilinnut ovat keräilijöiden intohimon kohteena ympäri maailman.

Lue myös: Marimekon klassikkokuosit kiinnostavat nyt keräilijöitä – löytyykö sinultakin näitä aarteita?

Legendaarinen lasilintu on erittäin haluttu keräilyesine sekä Suomessa että ulkomailla. Lintuja valmisti aiemmin Nuutajärven lasi ja nykyään Iittala.

Oiva Toikan ensimmäinen lintu oli sieppo

Lasilinnuissa Toikka yhdisti luovuutensa perusteelliseen lasin tuntemukseensa. Ensimmäiset lasilintunsa hän loi jo vuonna 1973 Nuutajärven lasitehtaalla.

Ensimmäinen lintu oli sieppo. Sen jälkeen hän ehti suunnitella yli neljäsataa lintua.

Oiva Toikan pienet lasilinnut myydään yleensä pareina. Arvioitu hinta on 200–400 euroa pari. Pienet pöllöt maksavat yleensä alle 100 e/kpl ja Alli 200–400 e.

Mikä on arvokkain Oiva Toikan lasilintu?

Kaikki Birds by Toikka -linnut on suupuhallettu Iittalassa yhteistyössä lasinpuhaltajien kanssa, ja signeerattu aitouden takaamiseksi.

Bukowskin design-asiantuntija Anna Roseniuksen mukaan ehdottomasti arvokkain Oiva Toikan lasilintu on Kiikkuri, jonka arvo on noussut Bukowskin huutokaupassa jopa yli 4 000 euron.

Lue myös: Kiinnostaako vanhojen astioiden keräily? Näillä vinkeillä pääset alkuun

”Tällä hetkellä Toikan lasilintuja tuodaan myyntiin ja huudetaan hyvin innokkaasti. Lintuja himoitsevat sekä keräilijät että tavalliset sisustajat. Menekin edellytyksenä on, että lintu on täysin ehjä”, Anna Rosenius kertoo.

Arvostettu lasitaitelija, professori Oiva Toikka menehtyi keväällä 2019, ja on odotettavaa, että lasilintujen arvo nousee hiljalleen.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Oiva Toikan lasilinnun hinta jopa yli 4000 euroa! Omistatko sinä tämän Toikan arvokkaimman linnun?

Jamba

Olisi hyvä jos artikkelissa olisi kyseisen esineen kuva!

Jamba

Olisi hyvä, jos artikkelissa olisi kyseisen esineen kuva!

aadolf

Oiva Toikan Linnuista Valmistettu IIttalassa noin promille.Nuutajärvellä Lintuja Tehtiin n:40 Vuotta,IIttalassa n:6vuotta.

Rrr

Kuva puuttui. Ihan turha artikkeli.

Tipitii

Ihan perusasioita juttua kirjoitettaessa olisi laittaa mukaan kuva linnusta, joka jutussa mainitaan.

Tsirp

Enpä tiedä, kun ei kuvaa näytetty.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.