Sisustus

Retrovalaisimet viedään käsistä – näitä valaisimia keräilijät nyt hakevat

Retrovalaisimien villit muodot ja veikeät värit ovat nyt sisustajan suosiossa.

Vanhojen tavaroiden liikkeessä trendit ovat kuten muissakin sisustusalan liikkeissä. Erilaiset buumit tulevat ja yllättävienkin tuotteiden kysyntä nousee hetkessä.

Lue myös: Nämä värikkäät muoviastiat ovat keräilijöiden kestosuosikkeja – Löytyykö sinun kaapistasi?

”Yli viisi vuotta olemme pitäneet tätä liikettä. Siinä ehtii näkemään jo useammankin aallon. Aloittaessamme oli suurin kysyntä talonpoikaisantiikilla. Nyt yksi haetuin ­tuoteryhmä on retrotyyliset valaisimet”, Sirpa Lamminen Laitilan Kirppis Jus-Sista­ ­kertoo.

Näitä kerätään nyt. Punainen kattovalaisin 30 e ja ruskea työvalaisin 15 e. Valaisinten alkuperä ei ole tiedossa, mutta keräilijöitä houkuttelevia, vastaavia retro-valaisimia ovat valmistaneet 1960- ja 70-luvulla Aris ja Lival. Myöskin tuntematon tiikki- ja messinkikoristeinen kattovalaisin, 30 e, kiinnostaa trendikkäiden materiaaliensa ja persoonallisuutensa ansiosta.

Millaisia retrovalaisimia nyt haetaan?

Retrovalaisimista kiinnostavat nyt monenlaiset valaisimet. Siinä missä yksi hakee metallista ja värillistä valaisinta 1970-luvulta, toinen haaveilee selkeämmästä akryylivalaisimesta hieman aikaisemmilta vuosilta.

Nyt kiehtovinta on löytää jotain hieman poikkeuksellista. Sellaista, joka ei jokaisessa blogipostauksessa tule vastaan. Löydön perässä ollaan valmiita tulemaan kaukaakin.

Kenen suunnittelijoiden valaisimet kiinnostavat?

Kuluttajat ovat yhä tietoisempia kirppishankinnoissaan. Kotiin hankitaan yleensä tunnetuiden suunnittelijoiden valaisimia, joiden hinta voi olla satojakin euroja.

Kysytyimmät valaisinsuunnittelijat ovat Paavo Tynell, Yki Nummi ja Lisa Johansson-Pape.

Kesämökeille ja loma-asunnoille kelpuutetaan nimettömiäkin retrovalaisimia.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Retrovalaisimet viedään käsistä – näitä valaisimia keräilijät nyt hakevat

satsa

No olipa lyhyt juttu, odotin enemmän kun luin otsikon.

Tsirppitsee

Muuten ihan hyvä, mutta itse asia puuttui.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.