Sisustus

Hakolan uutuus, mattainen kylpyamme, amppelilaatikko... Deko valitsi suosikkinsa Habitare 2019 -messuilta

Suomen suurin sisustustapahtuma Habitare 2019 aukeaa 11.9. Muotoilu- ja designtapahtuma tarjoaa huikean kattauksen uutta. Poimi tästä Dekon vinkit messupäivääsi!

Dekon toimitus tutustui Habitare 2019 -näyttelyyn etukäteen. Näihin sisustustoimittajamme ihastui.

1. Protoshop: Uudet tekijät

Protoshop on ponnahduslauta uusille tekijöille. Jo vuodesta 2009 alkaen Habitaren Protoshopia ovat kuratoineet muotoilijat Elina Aalto, Krista Kosonen ja Saara Renvall. Näyttelyyn etsitään ideoita, joissa yhdistyy uudenlainen näkemys vahvaan tuotepotentiaaliin. Tänä vuonna mukana on 12 kiinnostavaa työtä. Nämä kannattaa käydä katsomassa ja painaa nimet mieleen!

Sijainti: The Block -alue.

Kudottu Helmi-filtti, Habitare 2019
Helmi Liikasen Hilja on monikäyttöinen kudottu kangas, joka toimii sekä vilttinä että taidetekstiilinä. kuva: Mikko Hannula © @Mikko Hannula

2. Talentshop: Tulevaisuuden tähdet

Talentshop on Habitaren ja ImuDesignin yhdessä kuratoima osasto, johon on hakijoiden joukosta valittu 4 kiinnostavaa, urallaan nousevaa muotoilijaa. Talentshop antaa upeasti näkyvyyttä tänä vuonna neljälle lupaukselle: Laura Itkonen, Kristoffer Heikkinen, Hemmo Honkonen ja Rasmus Palmgren tuovat osastolle esille omia töitään.

Sijainti: The Block -alue.

Laura Itkosen sinistä keramiikkataidetta, Habitare 2019
Laura Itkosen keramiikkateos Marquis.

 

3. Skanno tarjoaa designelämyksen

Skanno on mukana Habitaressa näyttävällä osastollaan. Mukana esillepanossa on mm- Ligne Rosetin uutuussohva ja Skannolle kokonaan uusi merkki, cc-tapis upeine mattoineen. Ennakkoluulotonta muotoilua ja upeita materiaaleja. Tutustu!

Sijainti: 6C51

 4. Viherverho-amppelilaatikko

Viherverho-amppelilaatikko on HuoneEttRum Designin uutuus. Alumiinista valmistettu riippuva laatikko syntyi vihersisustajien toiveista ja haaveista. Esillä myös muut vihertuoteperheen uutuudet. aLähituotantona valmistetut tuotteet sijaitsevat näyttelyhallien eettisellä alueella.

Sijainti: 6M1

Viherverho on Huone Ett Rumin Habitare-uutuus.
Viherverho-istustuslaatikko siivilöi kauniisti valoa.

5. Hakolan uutuudet

Huonekaluvalmistaja Hakola nousi uudelle tasolle muutama vuosi sitten ja jaksaa pysyä siellä. Tänä vuonna Habitaressa esitellään uutuuksista mm.  Joanna Laajiston sympaattinen Bobo-sohva ja nojatuoli sekä Samuli Helavuon Mama-tuoli.

Sijainti: 6C10.

Hakolan Bobo-sohva.
Joanna Laajiston Hakolalle suunnittelema Bobo-sohva on muodoiltaan lempeä. kuva: Hakola © @Hakola

6. Uudet älykoti-ideat

Verkkokauppa.com on panostanut huolella Habitare-osastonsa esillepanoon. Trendikkään, ruskeansävyisen sisustuksen osastolle on loihtinut suunnittelija Piia Kalliomäki. Osastolla on esillä mm. ihania designvalaisimia, ideoita älykotiin ja Tom Dixonin tuoteuutuuksia.

Osasto: 7D130

 

Selettin Maman - valaisin.
Verkkokaupan designvalaisinvalikoima laajenee. Italialaisen Selettin Maman-valaisin on yksi valikoimauutuuksista. © @Seletti

7. Habitare 2019 ja Dekon oma osasto: Pintaa ja akustiikkalevyjä

Deko-lehden oma Habitare-osasto on toteutettu Tarketin uutuusmateriaalilla. IQ Surface pinta pilkkuineen nousee lattialta seinään yhdessä Akustiikkakeskuksen Baux-äänieristelevyjen kanssa. Tilojen muodot ja materiaalit ovat ajankohtaisia ja kiinnostavia. Meillä on myös mukavaa ohjelmaa. Tule mukaan!

Osasto: 6K60

ke-su 12–14 ”Jälkiä Paperilla”, Ateneumin työpaja,

to-la 14–15 Minikukka-asetelmia Järvenpään Kukkatalon kanssa.

Tarkettin IQ Surface ja Akustiikkapalveluiden Baux-äänieristyslevy.
Tarkett IQSurface on Note Design Studion uutuusmateriaali. Se on kierrätysmateriaalista valmistettu lattiapinnoite, jonka taipumisen myös muuhun näette osastollamme. Baux-puukuitulevy on uudenlainen äänieristyslevy, jota on saatavissa useassa muodossa ja värissä.  kuva: Kristiina Kurronen/Otavamedia © @Kristiina Kurronen/Otavamedia

 

8. Svedbergs: pehmeän mattainen kylpyamme

Svedbergsin osastolla on esillä ajanmukaisesti pehmeälinjainen Savon-kylpyamme, jonka ainakin minä haluan nähdä livenä. Silkkisen mattapintainen Savon -amme on valmistettu Solid Surface -komposiittimateriaalista. Osasto tuo mieleeni hämyiset syysillat ja kuumat kylvyt! Käy tutustumassa!

Osasto: 6C70

Svedbergsin Savon - kylpyamme.
Svedbergsin uusi Savon amme on viehättävä kylppäriuutuus. kuva: © Svedbergs

Habitare-messut 2019 Helsingin Messukeskuksessa 11.–15.9.2019.

Lue myös menovinkit Helsiki Design Weekille

Kommentoi

Kommentoi juttua: Hakolan uutuus, mattainen kylpyamme, amppelilaatikko... Deko valitsi suosikkinsa Habitare 2019 -messuilta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.